21 december 2012

Bolon Yokte K’u, bron
Mijn visie op 21 december 2012, dat ik heb geschreven in de zomer van 2007.

Uit mijn boek "Het Hart van de Maya's" dat ook op deze blog staat, heb ik hieronder mijn visie op 21 december 2012 gezet:

De laatste jaren is er veel ophef over de voorspellingen rond het jaar 2012 ontstaan; door veel mensen wordt er gezegd dat de wereld zal vergaan en een andere groep mensen gelooft niet dat er momenteel al grote veranderingen gaande zijn, vooral niet doordat dit in hun ogen door niet ontwikkelde indianen is voorspeld zonder zelfs ook maar iets over de kennis van de indianen gelezen te hebben. De wereld van de indianen is voor westerlingen moeilijk te begrijpen, doordat we in het westen rationeel zijn opgevoed en de indianen veel meer volgens hun intuïtie en gevoel handelen.

Rond 21 december 2012 betreden we de Vijfde Zon, een nieuw tijdperk, dat de geboorte inluidt van een tijdperk waarin we in harmonie met elkaar en met de natuur zullen gaan leven. De laatste jaren wordt er steeds vaker geroepen dat deze overgang het einde van de wereld en het einde van de Maya kalender is, maar de Maya kalender en de wereld eindigen niet. Beiden zullen nog een hele lange tijd blijven bestaan; er eindigt wel een grote cyclus in de Maya kalender, maar de volgende dag, op 22 december 2012, wordt er ook weer een nieuwe cyclus geboren.

Maar zoals iedere verandering zal ook deze overgang niet zonder slag of stoot verlopen. Volgens de Maya’s begint de geboorte van deze Vijfde Zon met een periode van drie dagen waarin de zon niet te zien zal zijn. Tot die geboorte bevinden we ons in een grote transformatie, die reeds begonnen is. Dit zal gepaard gaan met klimaatsveranderingen en natuurrampen, dat voor ons het signaal is om meer respect te krijgen voor de wonderbaarlijke wereld waarin we leven, zodat we in gaan zien dat we niet onbeperkt misbruik kunnen blijven maken van de natuur. We zijn allemaal onderdeel van de natuur en als we onze omgeving niet met respect behandelen, dan heeft dat uiteindelijk weerslag op onszelf. We dienen onze ogen te openen om op een hoger bewustzijnsniveau te kunnen komen, zodat we gaan beseffen dat we allemaal één zijn en allemaal deel uitmaken van de grote goddelijke energie waarin we ons bevinden. Pas als we open en eerlijk en met liefde met elkaar omgaan, zonder beperkingen of vooroordelen, zonder onderscheid te maken in ras, geloof, cultuur of afkomst, dan pas zullen we in harmonie met de natuur en de wereld om ons heen leven. We leven dus in een tijd waarin gelukkig steeds meer mensen zich bewust worden van de wereld om ons heen.

Van de klassieke Maya’s zijn tot op heden weinig voorspellingen omtrent 2012 overgebleven, de verwijzingen die er zijn vertellen alleen dat 21 december 2012 het einde van een Lange Telling cyclus is. Voor zover ik weet is de enigste profetie van de klassieke Maya’s de tekst op monument zes in de klassieke Maya stad Tortuguero in Mexico, maar de tekst is niet geheel ontcijferd, doordat bepaalde hiërogliefen geërodeerd zijn en ook doordat nog niet alle Maya hiërogliefen zijn ontcijferd:
“De dertiende baktun cyclus zal eindigen op 4 Ahaw 3 K’anki’in, ? zal gebeuren. Het zal de afgevaardigde zijn van Bolon Yokte K’u naar de ?”

De god Bolon Yokte K’u komt vaak voor tijdens scheppingen aan het begin van een nieuw tijdperk en zijn naam betekent waarschijnlijk “God met Negen Voeten” of “God van Negen Treden” of “Jaguar Voet(en) Boom”. 21 december 2012 is de geboorte van een nieuw tijdperk en weer is daar Bolon Yokte K’u bij aanwezig. Rond 21 december 2012 zal er volgens de Maya’s door een bepaalde stand van de aarde ten opzichte van het centrum van de Melkweg een nieuwe soort energie vanuit de kosmos naar de aarde stromen, die ons naar een ander vibratieniveau brengt. Het zou ook kunnen zijn dat de klassieke Maya’s de terugkeer verwachten van de Oude Wijzen mannen die van de Plejaden sterren kwamen en onze voorouders in een lang verleden veel kennis en wijze raad gegeven hadden.
Tijdens de overgang naar de Vijfde Zon zullen klimaten op aarde veranderen, vooral de laatste paar jaar is dit goed te merken. Probeer dus voorbereid te zijn dat de wereld om ons heen zal veranderen, want als je open staat voor veranderingen dan kun je er gemakkelijker mee omgaan. Je zult je dan ook moeten realiseren dat het misschien niet meer mogelijk is om op de plaats waar je nu woont te blijven wonen, maar dat je misschien alles achter moet laten. Ik schrijf dit niet om jullie bang te maken, maar ter voorbereiding.

Ik hoorde ongeveer acht of negen jaar geleden voor het eerst dat de Maya’s een overgang naar een nieuwe tijd hebben voorspeld dat met zeer veel natuurgeweld gepaard zal gaan. Voor mij was dit in het begin ook angstaanjagend, maar als je zo om je heen kijkt, ben je dan tevreden met deze wereld, waarbij het grootste deel van de mensen in grote armoede leven en het grootste deel van de welvaart in handen van een kleine groep mensen is, waarbij we de natuur om ons heen vernietigen, bomen kappen, het milieu vervuilen, de zeeën leegvissen, dieren doodmaken en tenslotte onszelf? De wereld zal niet vergaan, maar dient wel te veranderen en deze overgang zal niet ongemerkt voorbijgaan. Het is voor ons allen een alarmbel zodat we ontwaken en ons bewust worden dat de natuur en de aarde ook een ziel hebben en niet onbeperkt verkracht kan worden, zodat we hopelijk in harmonie met elkaar gaan leven.

Toch zullen veel mensen dit niet geloven en zeggen: “Daar is het zoveelste verhaal over de ondergang van de wereld.” Maar bedenk dan dat dit geen verhaal is over de ondergang van de wereld, maar dat het ervoor dient om ons allemaal bewust te maken, om ons in te laten zien dat we niet onbeperkt het milieu kunnen blijven verkrachten en mensen kunnen blijven onderdrukken. Want alles en iedereen is met elkaar verbonden.

Een paar maanden geleden las ik een artikel van de NASA waarin wordt verteld dat er in 2012 een piek zal zijn in de zonneactiviteit die dertig tot vijftig procent heviger zal zijn dan de vorige piek in 2001. Waarom deze pieken in zonneactiviteit zich voordoen weet men niet, maar door deze zeer hoge zonneactiviteit kunnen er ernstige scheuren in het magnetisch veld van de aarde ontstaan. “Toevallig” valt deze piek precies samen met het steeds zwakker worden van het magnetische veld van de aarde, die elk moment van polariteit kan veranderen. Dit magnetisch veld beschermt ons tegen de kosmische straling vanuit de ruimte en als dit veld wegvalt dan kan dat nare gevolgen hebben. Kosmische straling is namelijk schadelijk voor mensen, waardoor je kanker kunt krijgen.

Als het magnetisch veld van de aarde vermindert of zelfs wegvalt dan zal daardoor ook de temperatuur op aarde gaan stijgen, dit is de laatste jaren duidelijk zichtbaar aan de gang. Het is ook nog mogelijk dat de magnetische polen omdraaien, maar wat heeft dat voor gevolgen voor ons?
Glatzmaier en Roberts hebben door een simulatie aangetoond dat het magneetveld van de aarde tijdens een ompoling niet verdwijnt, maar zich in allerlei bochten wringt. Op de gekste plekken verschijnen er dan noord- en zuidpolen terwijl het magneetveld zich een weg naar de oppervlakte werkt. Dit betekent dus dat we niet bang hoeven te zijn dat het magnetisch veld wegvalt tijdens een poolomkering, zodat we beschermt blijven voor de schadelijke kosmische straling.

De magnetische noordpool is de laatste honderd jaar 1.100 km verplaatst vanaf de Noordelijke IJszee richting het noorden van Canada en als de huidige snelheid zich doorzet, dan zal de noordpool over vijftig jaar in Siberië liggen. De magnetische polen zijn dus inderdaad aan het veranderen, betekent dit dat er inderdaad een poolomkering aan de gang is? Volgens de wetenschap vond de laatste poolomkering 780.000 jaar geleden plaats en momenteel bevindt de magnetische zuidpool zich op de geografische noordpool. Waardoor en wanneer er een poolomkering optreedt is voor de wetenschap niet duidelijk, maar over het algemeen is men het erover eens dat de magnetische veldsterkte afneemt om en nabij een omkering, er is echter geen overeenstemming of er gelijktijdig met deze afname een omkering begint. De laatste jaren is de kracht van het magnetische veld van de aarde met tien procent afgenomen en de laatste tweeduizend jaar zelfs met 35 procent.
Kan dit gedrag duiden op een komende poolomkering? Men heeft berekend dat er rond het jaar 4.000 een poolomkering zal plaatsvinden, er zijn ook bronnen die zeggen dat de volgende omkering in het jaar 3.000 zal plaatsvinden, dus waarom niet in 2012?

De laatste jaren wordt de stijgende temperatuur op aarde steeds duidelijker zichtbaar, men wijt dit voornamelijk aan de CO2 uitstoot, maar aan het steeds zwakker worden van het magnetische veld van de aarde wordt in de media geen aandacht geschonken. Ik ben echter van mening dat het zwakker worden van het magnetische veld de grootste oorzaak is van de opwarming van de aarde, mede door de kennis van de Maya’s die ze ons door hebben gegeven over de overgang naar de Vijfde Zon. Deze overgang en de klimaatsveranderingen zitten in hun Lange Telling kalender besloten, dat dus wijst op een fenomeen dat zich periodiek herhaalt.

Het zou ook nog kunnen dat een grote planeet met een omloopbaan van duizenden jaren om de zon rond het jaar 2012 in de buurt van de aarde komt. In 2003 is deze planeet inderdaad ontdekt en heet officieel 2003 UB313, maar het is opvallend stil rond deze ontdekking. Deze planeet oefent een aantrekkingskracht op andere hemellichamen uit, doordat het een zeer zware planeet is, terwijl het maar zo’n vier tot vijf keer groter is dan onze aarde, waardoor het waarschijnlijk ook de natuur en het klimaat op aarde beïnvloedt. De Sumeriërs waren reeds duizenden jaren voor het jaar nul op de hoogte van deze planeet, die ze Nibiru noemden. Zecharia Sitchin is één van de weinige die de kleisteentabletten van de Sumeriërs kan lezen en volgens hem beschrijft deze planeet een baan om de zon waardoor het volgens Zecharia Sitchin iedere 3.600 jaar tussen de planeten Mars en Jupiter in ons zonnestelsel komt te staan. De omloopbaan van deze planeet om onze zon kan wel eens te maken hebben met de Lange Telling van de Maya’s.

1 opmerking:

  1. Buitenaardse levensvormen zijn reeds honderden miljoenen jaren op aarde aanwezig. Hieronder een paragraaf (in het Engels) uit mijn site http://www.xs4all.nl/~mekern/G.htm waaruit blijkt dat dit mogelijkerwijs het geval is:

    Several facts that may give cause to question the 'intentional incompleteness' of the knowledge explained by official science, that persists in claiming that modern man is not older than 200,000 years:

    1. A 290 - 355 million year old footprint found in Antelope Springs Utah (The Meister Track)
    2. 3.75 million year old footprint found in Laetoli, Tanzania
    3. According to clay tablets found in Bad-Tibira, long ago called Sumer, king Enmenluanna ruled for a period of 43,200 years! The Sumerian calendar was more accurate then the Gregorian calendar that is predominantly used today
    4. The still highly radio-active (50 x normal level) charred ruins near the Rajamahal mountains suggest a nuclear war was waged along the Ganges river in India that is described in the Mahabharata texts from 2450 BC
    5. Hundreds of perfectly round, parallel grooved, metal balls were excavated in West Transvaal, SA in a Precambrian earth layer (that dates 2.8 million years back on the evolution scale)

    Er wordt doelbewust veel verzwegen door de 'reguliere' wetenschap. Wat je schrijft over het opwarmen van de aarde door de veranderingen in de magnetische velden van de zon en aarde is waar - de farce dat de uitstoot van CO2 hiervoor verantwoordelijk zou zijn is een verzinsel van geleerden die natuurlijk betaald worden door investerende overheden en industriele en particuliere investeerders (die een sterke voorkeur hebben voor bepaalde conclusies, laten we maar zeggen...)

    Je ontkomt haast niet aan het bestuderen van samenzweringstheorien, als je zoveel onlogica tegenkomt in een wereld die beweert logisch bezig te zijn. Dan kom je tot de conclusie dat de wereld heel bizar in elkaar steekt, door bizarre mensen (van achter een batterij schermen) wordt bestuurd, waar bizarre denkbeelden schering en inslag zijn. De standaarden van fatsoen en functie die zij de wereld opleggen gelden zeker niet in de regionen waar zij zich ophouden.

    Het schijnt dat de door Schuman ontdekte grid van aardmagnetisme zijn dieptepunt nadert en dat die na 2012 hersteld zal worden door invloeden vanuit de cosmos (waar je ook op zinspeelt in dit artikel). Ik geloof echter niet dat binnen de gevangenis van ruimte en tijd, energie en materie er ooit een betere wereld zal komen. Dit is geen doemdenken maar een conclusie waar ik ben terechtgekomen na bijna 20 jaar van obsessief zoeken naar informatie achter de leugens die de machthebbers van deze wereld hebben verspreid. Mijn gedachten hieromtrent zijn te vinden op de pagina waarnaar de eerder vermelde link in dit commentaar naar verwijst.

    BeantwoordenVerwijderen