dinsdag 21 augustus 2007

Oefeningen om zelf in balans te blijven

Ik raad u aan om deze chakra-oefening, de aura-ademhalingsoefening en de grondings-oefening (de boommeditatie) iedere dag even te doen, om zo blokkades op te heffen en het energiepeil weer aan te vullen. Zo kunt u in balans blijven en de kans op ziekte verminderen.

Aura-ademhalingsoefening:
Ga ontspannen zitten met beide voeten op de grond, ontspan je spieren, laat al je gedachten los en ga naar het centrum van je hoofd.

Adem rustig in en uit en als je voelt dat je ademhaling rustig en vanzelf gaat, begin je iedere laag van je aura op te vullen met kleuren. Dit gebeurt als volgt:
Je ademt vanuit je voeten naar je hoofd, eerst aan de voorzijde van je lichaam en daarna over je hoofd naar de achterzijde van je lichaam en weer terug naar je voeten. Adem daarna langs de zijkant van je lichaam, weer beginnend bij je voeten, over je hoofd, en ook weer eindigend bij je voeten.
Adem elke laag van je aura afzonderlijk, ga door tot je het gevoel hebt dat de laag is opgeladen, schoon en gevuld met de juiste kleuren. Die kleuren zal ik nu laag voor laag aangeven:
  • De eerste laag vul je met een blauwachtig wit licht. Stel je daarbij voor dat deze laag wolkachtig van substantie is. Adem deze laag tot op 5 centimeter van je lichaam. Voel hoe je op deze laag lekker in je vel komt te zitten.
  • De tweede laag vul je met allerlei heldere kleuren van de regenboog; stel je bij deze laag meer een soort vloeistof voor. Deze laag ligt tot ongeveer 8 centimeter van je lichaam. Stel je voor dat je hier rustig van wordt en dat je hier al je emoties los kunt laten.
  • De derde laag is helder lichtgeel en reikt tot zo'n 15 centimeter van je lichaam. Voel deze laag als energie en kracht die je in balans brengt en je helderheid geeft.
  • De vierde laag bestaat uit allerlei mooie pasteltinten en breidt zich uit tot ongeveer 30 centimeter van je lichaam. Voel deze laag als bijna transparant en voel de liefde van deze laag.
  • De vijfde laag is kleurloos en reikt tot 50 centimeter van je lichaam. Voel deze laag als een vacuüm en ruim alle 'rommel' erin op. Hier voel je de innerlijke stilte en de afstemming op de kosmische of goddelijke wil. In deze laag creëer je voor jezelf het gevoel dat niets en niemand met negatieve energie er doorheen kan dringen, deze laag is zo hard als kristal.
  • De zesde laag bestaat uit zilveren linten van licht. Zij reikt tot 75 centimeter van je lichaam. In deze laag voel je de universele kosmische of goddelijke liefde. Voel en ervaar hier je spiritualiteit en voel de liefde en de eenheid in jezelf.
  • De zevende laag vul je met gouden, stralend licht. Deze laag staat tot op 1 meter afstand van je lichaam, zij sluit je aura af en maakt haar sterk en toch flexibel. In deze laag ben je verbonden met jezelf en de kosmos. In deze laag ervaar je dat je een bent met die kosmos of God en dat jij deel uitmaakt van die kosmos of God.
  • Verbind vervolgens alle lagen met elkaar en laat ze in elkaar vervloeien!
Na deze aura-oefening dienen we ons weer te gronden, te verbinden met de aarde. De oefening hieronder kun je doen om jezelf met de aarde-energie te verbinden en is tevens een goede oefening die je kunt doen om je tijdens het magnetiseren op te laden met aarde-energie.

Grondings-oefening:Ga op een stoel zitten met beide voeten op de grond en de handen op de knieën en ontspan je zo goed mogelijk. Ga naar het centrum van je hoofd en laat al je gedachten los. Tel dan rustig van een tot tien, neem er de tijd voor, en probeer elk getal zo goed mogelijk te visualiseren.
Lukt dit niet, sluipen er toch gedachten binnen, begin dan gewoon weer bij een. Ben je bij tien aangekomen, stel je dan een boom voor, een mooie stevige, grote boom, met een sterke stam.

Deze boom heeft aan alle zijden ook veel takken. Visualiseer deze takken zo goed mogelijk en maak in gedachten kleine takjes aan die boom. Ook aan de achterzijde van die boom zitten takken. Maak in je fantasie bladeren aan de takken en neem er rustig de tijd voor.

Dit is jouw boom. Stel je voor dat jij die boom bent. Omarm de boom en houd van hem met heel je wezen. Stop er al je liefde in. Jouw boom (jij) heeft mooie sterke wortels die diep de grond in gaan.
Stel je nu voor dat vanuit het midden van jouw boom, dus vanuit het midden van jouw lichaam (je stuitje), een grote wortel naar het middelpunt van de aarde gaat. Dat voelt goed, je voelt je stevig verbonden met de aarde. Laat nu al je negatieve energie, je pijn, je verdriet en je problemen, van die wortel de aarde instromen. Neem er ruim de tijd voor.
Ben je daar mee klaar, draai dan de energiestroom om en laadt je lichaam op met energie vanuit de aarde. Haal positief geladen energie via de grote wortel naar boven en vul je hele lichaam er mee. Neem zoveel als je maar nodig hebt en laat uiteindelijke alle overtollige energie via je kruin langs je lichaam je aura inlopen, zodat ook je aura wordt gevuld met die energie.
Als je voelt dat het genoeg is, tel je rustig van tien tot een, terwijl je weer elk getal visualiseert. Open rustig je ogen en voel hoe je hele lichaam opgeladen is met aarde-energie.

Chakra-oefening: alle chakra's openen en op de juiste manier laten draaien:Ga ontspannen zitten, met beide voeten op de grond en met de handen losjes op de knieën. Ga dan naar het centrum van je hoofd, het centrum van alle rust en stilte en laat elke gedachte die je geest binnenkomt rustig los.

Ga dan in gedachten naar je eerste chakra en adem naar deze chakra de kleur helder rood. Visualiseer dat je bij het inademen rood in de stuitchakra plaatst en bij het uitademen alle negatieve kleuren en blokkades loslaat.
Ga net zo lang door tot je het gevoel hebt dat die eerste chakra opgeladen en schoon is. Laat dan in gedachten de chakra draaien met de wijzers van de klok mee! Visualiseer vervolgens dat je hierdoor lekker in je vel komt te zitten en stevig met beide benen op de grond komt te staan.

Maak vervolgens een verbinding met je tweede chakra via de energiesluis en richt je aandacht op je tweede chakra. Vul deze chakra weer bij elke inademing met de kleur helder oranje en laat bij de uitademing de negatieve kleuren en blokkades los.
Stel je voor dat er aan de voorzijde en aan de achterzijde van je lichaam een 'energietrechter' is. Zodra je het gevoel hebt dat deze beide trechters mooi oranje zijn, laat je de chakra's draaien met de wijzers van de klok mee. Visualiseer in deze tweede chakra dat je je emoties, zoals boosheid, verdriet en eenzaamheid, loslaat en dat je van binnen heel erg rustig wordt.

Ga dan naar je derde chakra en doe hetzelfde als met de vorige twee chakra's. Vul deze chakra's op met een helder geel licht en ervaar de balans en het evenwicht in jezelf.

Vervolgens vul je de vierde chakra op met helder groen. Visualiseer hierbij de liefde voor jezelf en anderen, evenals de liefde voor planten, dieren, de kosmos, het universum en God.

Ga via je energiesluis naar je vijfde chakra en laadt deze op met helder blauw licht. Visualiseer dan eerst de stilte in jezelf en daarna het communicatieve contact met al je relaties, je vrienden en je partner.

Dan ben je aangeland in je zesde chakra. Hier adem je de kleur zilver (of indigo) in en keer je terug naar je innerlijk en je spiritualiteit. Verbind je hier met je intuïtie en maak in gedachten contact met je gids. Probeer hier de schoonheid van de natuur in al zijn facetten te visualiseren.

Tenslotte adem je de kleur violet of wit in naar je kruin-chakra en probeer je de verbondenheid te voelen met de kosmos of God. Ervaar hier kracht, energie en eenheid in serene rust.

Al je chakra's zijn nu opgeladen en schoon. Ze draaien in de juiste richting.
Ga nu weer naar het centrum van je hoofd en doe hierna de grondings-oefening (zie hierboven) teneinde jezelf weer te gronden. Je bent nu weer terug in de realiteit!

Uit: Magnetiseren, Wat is Dat? door Frank den Ouden.
Een nuchtere en praktische uiteenzetting over helende krachten voor lichaam en geest.


0 comments:

Een reactie posten