donderdag 2 augustus 2007

Piramiden van Bosnië gaan de geschiedenis herschrijven, en daarna zijn misschien de Italiaanse piramiden aan de beurt

Ja, ook in Europa hebben we piramiden, maar jammer genoeg is hier weinig over in de media te lezen of te zien.
In Bosni
ë bij de plaats Visoko zijn een aantal piramiden gevonden, waarvan de piramide van de Zon de grootste is met een hoogte van ongeveer 220 meter. Als na de opgravingen dit inderdaad de hoogte van de piramide is, dan is het de hoogste piramide ter wereld!

Begin 2006 is men met de opgravingen begonnen, en de stenen waarvan de piramide zijn gebouwd wegen tussen de vijf en dertig ton. Er zijn veel tegenstanders, die zeggen dat er geen oude piramiden in Europa kunnen bestaan en dat het hier gewoon om heuvels gaat.
Maar inmiddels komen er steeds meer interessante voorwerpen uit het zand, die bewijzen dat het hier om mensen werk gaat. Begin juni 2007 is de steen hieronder opgegraven, dat duidelijk aantoont dat deze heuvel inderdaad een gebouw is geweest:

Een Duits deel van het team heeft één meter onder de grond voorwerpen van 7.000 jaar oud gevonden. Sam Osmanagic die zich met de opgravingen bezig houdt zegt dat de piramide van de Zon uit het jaar 12.000 voor Chr. stamt.

In de buurt staan nog twee kleinere piramiden, die geheel onder het zand liggen: de piramide van de Maan en van de Draak. Er zijn ook tunnels gevonden van 3,8 km lang, waarvan er één eindigt bij de "Fontein van de Koningin", een natuurlijke bron met perfect drinkwater.

Momenteel is men druk bezig met opgravingen, maar als de piramide geheel is bloot gelegd, dan zal de Europese geschiedenis herschreven gaan worden!Hier zijn twee sites:
http://www.bosnianpyramids.org/
http://bosnian-pyramid.com/

Ook in Italie zijn bij de plaats Montevecchia in 2003 dankzij satellietbeelden drie heuvels ontdekt die sterk lijken op piramiden. Montevecchia is een klein plaatsje dat veertig kilometer van Milaan af ligt. Sommige hellingen zijn in gebruik voor de wijnteelt, waardoor het net heuvels lijken.De hoogste piramide is 150 meter hoog en recente opgravingen hebben bewezen dat het hier inderdaad om stenen gebouwen gaat. De hellingshoek van de piramiden is 42 of 43 graden en ze staan exact op dezelfde lijn als de drie sterren van het sterrenbeeld Orion, zoals de drie piramiden van Gizeh. De ouderdom van deze piramiden is niet bekend. Helaas is de Italiaanse pagina waar foto's stonden verdwenen (http://www.lombardiainrete.it/turismo/Storico/articolo.asp?Id=127).


De foto's hieronder heb ik van een Tsjechische site: http://www.mwm.cz/CD/c1184.htm


0 comments:

Een reactie posten