dinsdag 2 oktober 2007

De echte reden waarom Nederland in Afghanistan zit!

De Nederlandse missie in Afghanistan kost inmiddels 800.000 euro per dag. De militairen zijn vorig jaar naar Uruzgan gegaan met het naive idee voor de wederopbouw van het land, maar inmiddels blijkt wel dat er van enige vorm van wederopbouw niets terecht is gekomen. Men is daar voornamelijk bezig met het afschieten van Taliban strijders, maar de missie is nog steeds een vredesmissie.
Ik dacht altijd dat politieke leiders wijze mannen waren, maar blijkbaar weten ze nog steeds niet dat je door oorlog te voeren mensen gelukkig maakt, zodat er vrede kan komen. Of zijn ze toch slimme mannen en hebben ze een heel ander doel dan wij denken in Afghanistan?

Roland Balkenende, is de broer van Jan Peter Balkenende en is directeur van het bedrijf Tenaris in de Verenigde Staten (http://www.tenaris.com/en/NewsMedia/Interviews/rbalkenende.asp). Dit bedrijf handelt in olie- en gaspijplijdingen en is heel toevallig actief in het Midden-Oosten en waarschijnlijk ook in Uruzgan om daar oliepijpleidingen aan te leggen. Vanuit de Eemshaven in Delfzijl worden zelfs enorme afsluiters en koppelstukken naar Afghanistan verscheept (http://www.vindjemeleukofzo.nl/netnieuwtjes.php?itemid=5480).

Het lijkt er sterk op dat de echte reden voor de oorlog in Afghanistan het steunen van de zieke Amerikaanse regering Bush is, waarbij ook onze politieke leiders hun eigen beurs spekken. Vandaar dat het kabinet ook geen parlementair onderzoek wil naar de Nederlandse betrokkenheid bij de oorlogen in Irak en in Afghanistan!

http://www.humanistischvredesberaad.nl/20070629-veteranentoespraak%20Frank.html

0 comments:

Een reactie posten