zondag 2 december 2007

Paaseiland, echo van Atlantis?


De enorme stenen beelden op Paaseiland zijn nog steeds een groot mysterie. Wie heeft deze enorme beelden gemaakt? Wanneer werden ze gemaakt? Waarvoor dienen ze?
Paaseiland, of Rapa Nui zoals de lokale bevolking het noemt, is een klein eiland ongeveer in de vorm van een driehoek en is ongeveer 11 bij 24 kilometer groot en ligt bijna in het midden van de Grote Oceaan 3.600 kilometer ten westen van Zuid-Amerika.
Er staan ongeveer 600 tot 800 beelden, enkele beelden zitten zelfs nog vast aan het gesteente in de steengroeve, sommige zijn wel twintig meter hoog en ze wegen tussen de 2.000 en 20.000 kilo. De meeste beelden zijn gemaakt uit een stuk steen, maar er zijn ook beelden met een hoed op hun hoofd, gemaakt van een ander stuk steen. In de steengroeven liggen nog steeds onafgemaakte beelden, dat erop lijkt alsof de werknemers het werk opeens stil hadden gelegd.
Volgens een legende had Hau Maka, een man van het koningshof van Hiva een droom. In zijn droom reisde zijn geest naar een eiland en komt op drie kleine eilanden aan. Deze eilanden heten Motu Iti, Motu Nui en Motu Kaokao. Hierna vloog zijn geest naar de krater van Rano Kau met zijn grote kratermeer. Het eiland had een steile kust en hij ging daarom op zoek naar een plek aan zee, waar zijn koning Hotu'a Matua met zijn volk aan land kon gaan. Vervolgens vloog hij naar Rano Raraku, een tweede vulkaan, toen naar Poike, daarna naar Hanga Hoonu en Ovahe. Het strand van Ovahe leek hem zo klein, dat hij verder zocht en Hanga Rau (Anakena) ontdekte. Hij vertelde de koning Hotu'a Matua (dat 'De Grote Ouder' betekent) zijn droom, waarop de koning zeven mannen bevool om het Droomeiland te vinden. De zeven mannen vertrokken in de richting van de Morgenzon en vonden het eiland na een paar weken. Hierna vestigden de koning en zijn grote familie zich op het eiland, doordat hun eigen land verwoest was.
De lokale bewoners zeggen dat ze op de top van de heilige berg Mu wonen. Ze geloven dat Paaseiland, dat is gevormd door drie vulkanen, het enige landdeel is dat niet onder de zeespiegel is verdwenen.
Deze beelden zijn enorm en vertonen door hun grootte overeenkomsten met andere bouwwerken die uit grote stenen bestaan zoals Tiahuanaco in Bolivia, Sacsayhuaman in Peru, de grote koppen in Mexico, de piramiden van Gizeh in Egypte en Stonehenge in Engeland.
Na een zware aardbeving in de jaren 60 waren veel beelden omgevallen, maar zelfs met onze technologie lukte het niet om een paar grote beelden weer rechtop te zetten. De beschaving die deze beelden maakte was dus geavanceerder dan wij. Volgens mij zijn al deze grote bouwwerken de overblijfselen van een zeer oude beschaving die tijdens de zondvloed is vergaan. Ze tonen allemaal aan dat de bouwers zeer wijs en technologisch ontwikkeld waren. Het zijn de echo’s van Atlantis, Mu en Lumerië.

0 comments:

Een reactie posten