vrijdag 21 december 2007

Vandaag is het 21 december 2007

Weet je dat het vandaag 21 december is?
Helaas heeft deze dag in onze westerse cultuur bijna geen betekenis meer, maar het is een van de belangrijkste dagen in het jaar. Vandaag staat de zon bij de zuidelijke keerkring, waardoor het vandaag de 'kortste dag' is. Vanaf vandaag worden de dagen weer langer, want de zon 'komt onze kant op'; het is vandaag de winterzonnewende. Veel volkeren in de oudheid zagen deze dag als het begin van een nieuwe periode, een dag van het nieuwe licht.

Wij vieren dit niet meer, in plaats hiervan vieren we kerstmis, om de geboorte van Jezus te vieren. Maar wist je dat kerstmis op 25 december wordt gevierd omdat het voor Romeinen de feestdag van Sol Invictus was? Sol Invictus betekent onoverwinnelijke zonnegod en aan het begin van het Christendom werd Jezus afgebeeld met de zonnenkroon of in de zonnenstrijdwagen en kreeg de titel 'zon van gerechtigheid'. Dus wat vieren we nu eigenlijk met kerstmis?
Eigenlijk vieren we de winterzonnewende, maar dan vier dagen later, zonder dat we er erg in hebben en onze natuurlijke banden vergeten. Het is immers al lang aangetoond dat kerstmis zijn oorsprong kent in de oeroude feesten van de winterzonnewende, en dat Jezus helemaal niet op 25 december is geboren.

Weet je ook dat het vanaf vandaag nog maar precies 5 jaar duurt voordat het 21 december 2012 is? Dit is de dag waarop er een nieuw tijdperk wordt geboren, door de Maya's de Vijfde Zon genoemd en zal tot het jaar 7.138 duren. Deze nieuwe periode zal in het teken staan van harmonie; we zullen dus in harmonie met elkaar en met de natuur gaan leven.
De laatste jaren zie ik steeds meer mensen om me heen die steeds meer in harmonie gaan leven, ze worden zich meer bewust van zichzelf en van hun omgeving. Dit komt ook doordat steeds meer mensen minder rationeel gaan denken en meer op hun intuïtie gaan vertrouwen. De tekenen van de geboorte van de Vijfde Zon zijn dus echt wel zichtbaar. Vergelijk deze tijd maar eens met de jaren vijftig of zestig, dan zie je zelf dat er heel wat is veranderd...
De laatste tijd wordt de wereld wakker over de klimaatveranderingen die aan de gang zijn, enkele dagen geleden werd bekend dat de laatste tien jaar de warmste ooit zijn sinds de metingen in 1706 begonnen. Of dit door de milieuvervuiling komt is niet zeker, maar het maakt ons wel bewust dat we niet langer de aarde kunnen blijven verkrachten en eindeloos de zeeën leeg kunnen blijven roven. Het wordt tijd voor een ander soort samenleving....

Meer info over 21-12-2012: http://mikegeubel.blogspot.com/2007/07/21-december-2012.html0 comments:

Een reactie posten