zondag 20 januari 2008

Oude verloren stad in Peru ontdekt

Onlangs is in het zuiden van Peru een oude stad gevonden, dat de stad Paititi kan zijn. De ruines omvatten een gebied van 40.000 vierkante meter en ligt vlakbij een gebied dat Lobo Tahuantinsuyo heet. De opgravingen zullen waarschijnlijk een lange tijd gaan duren, want de stad is helemaal door het regenwoud opgeslokt. De eerste taak is om vast te stellen of de nederzetting door de Inca's of door een volk die er voor de Inca's leefden is gebouwd.
In oude boeken wordt deze stad omschreven als een stenen nederzetting, versierd met gouden beelden en volgens een lokale legende was Paititi gebouwd door de Inca held Inkarri. De oude stad die nu gevonden is, komt echter niet overeen met de plek waar Paititi volgens oude bronnen zou liggen. In het gebied liggen nog veel oude plaatsen in de jungle verborgen.
Ik ben benieuwd welke schatten de jungle nog zal prijsgeven, want de oude gouden zonneschijf van de Inca's is na de Spaanse invasie door de Inca's verborgen en daarna nooit meer teruggevonden.

0 comments:

Een reactie posten