dinsdag 5 februari 2008

De 2012 Maya Profetie uit het jaar 669 na Chr

Monument 6 in de Klassieke Maya stad Tortuguero beschrijft de profetie over 21 december 2012. De gehele tekst op dit monument is gewijd aan de benoeming van koning B'ahlam Ahaw van de stad Tortuguero en benadrukt de inwijding van een tempel aan een lokale beschermgod Ahkal-K'uk' in het jaar 669 na Chr.

Het afsluitende hoofdstuk begint met de vermelding van een ouder gebouw of de bouw van een tempel en de laatste passage bevat de raadselachtige verbinding van het jaar 669 na Chr. met het aankomende einde van de 13e Baktun op 21 december 2012: 13.0.0.0.0 4 Ahaw 3 K'ankin.

Dr. David Stuart van de Universiteit van Texas in Austin heeft deze passage in de Maya hierogliefentaal omgezet naar het Latijnse schrift:


…uhtiiy waxak Chuwen b’olon(te’) Mak
hekwaniiy K’anjalnaah
Upib’naah Ahkal K’uk’.
Cha’ b’olon winikij ux ha’b’ waxak winikha’b'(?) ux pik
tzuhtz-(a)j-oom u (w)uxlajuun pik
(ta) chan Ajaw ux(te’) Unii
wuhtoom ..?..
ye..?.. B’olon Yookte’ ta ..?..

En het als volgt vertaald:
...(lang geleden) gebeurde het, de dag 8 Chuwen, de 9de van Mak
toen het Aankomende-Rijpe-Huis werd gebouwd(?).
Het was het 'ondergrond huis' (tempel) van (de god) Ahkal K'uk'
Het was twee en negen-opeenvolgende dagen, drie jaar, acht-openeenvolgende jaren en 3 x 400 jaar
(voordat) de Dertiende Baktun zal eindigen
op 4 Ahaw, de derde van Uniiw,
Als ..?.. zal gebeuren,
de afdaling..?.. van B'olon Yookte' op ..?..

Doordat er een paar hierogliefen niet meer leesbaar zijn, ontbreken er dus een aantal zeer belangrijke stukken tekst op deze steen. Kennelijk zal er op 21 december 2012 iets afdalen dat met B'olon Yookte' te maken heeft. Maar wie of wat is B'olon Yooke'?

Dat is voor de huidige wetenschappers nog steeds een groot raadsel. B'olon betekent negen, maar ook jaguar, en jaguar is een symbool voor de hoogste machten in ons universum. Zullen op 21 december 2012 volgens de Maya profetieen de hoogste machten van ons universum neerdalen op onze aarde? Is dat wat er hier aan het einde van de tekst op Monument 6 wordt gezegd?

Zwervende Wolf is een Maya sjamaan, een dertiende generatie Quiché Maya priester, kalender bewaarder en hoofd van de Nationale Raad van Maya Ouderen. Hij fungeert als berichtgever van de kennis, wijsheid, visies en profetieën van de Maya’s, zijn Spaanse naam is Alejandro Cirilo Perez Oxlaj en hij leeft in de hooglanden van Guatemala. Volgens hem zullen er rond de tijd van 21 december 2012 de Wijze Ouderen terugkeren, en dit gebeurt niet d.m.v. een ruimteschip, maar door reincarnatie. Momenteel worden er overal verlichtte personen geboren, die een grote bijdrage leveren aan de ontwaking van onze wereld. Deze kinderen zijn de bekende sterrenkinderen, ook wel indigo en nieuwetijdskinderen genoemd. Het is dus duidelijk dat de Maya profetie over 21 december 2012 helemaal niet over de vernietiging van de wereld gaat, maar vertelt over een ontwaken van de wereld, waardoor er een nieuwe harmonische tijd zal beginnen.

6 comments:

Johan van der Beek zei

Wauw man best gaaf! Ik weet niet waar je woont maar heb je 25 juli tijd en zin om samen met 12 andere de dag buiten de tijd te vieren? Enter dan: http://www.tunuc.com/dag_buiten_de_tijd_viering/default_nl.php

Hartelijke groet,
Johan van der Beek

boeboedada zei

jullie SCHEPPER komt even goeiedag zeggen op een moment ZONDER TYD....want die zal verdwenen zijn...geen verleden geen toekomst enkel NU....het eeuwige NU blijft,geniet schepper...van de nieuwe tijd!

Anoniem zei

wauw!! hoe komt u hieraan?
ik ben bezig met een groot werkstuk en wil daarvoor de maya kalender en de verschillende voorspellingen over 2012 onderzoeken.
ik weet niet waar u de informatie vandaan heeft en of u deze wil delen, maar ik ben erg benieuwd naar uw argumenten en standpunten.

alvast bedankt,
Daphne

Mike Geubel zei

De ontcijfering van de Klassieke Maya tekst op Monument 6 kun je in dit document lezen: http://www.wayeb.org/notes/wayeb_notes0034.pdf.

De uitspraken van Zwervende Wolf heb ik uit de film "The Year Zero" van de Nederlander Wiek Lenssen; op deze site kun je ook uitspraken van hem lezen: http://tribes.tribe.net/mayawisdom/thread/a3fa6d61-25b1-4c9a-bc15-15dba9d37b30

Anoniem zei

Een nieuw ontwaken is tevens het einde van de wereld zoals we die nu kennen, onze geschiedenis wordt veranderd, een nieuw ras wordt geboren, sommigen zullen blijven, anderen zullen verdwijnen, iedere schommeling in bewustzijn laat scheuren achter.

Marco Harms

Katty Peetermans zei

Op 21/09/2011 heb ik via automatisch schrijven(ik denk dat het zo noemt) een tekst doorgekregen ivm:
"De aarde op weg naar de 5de dimensie."
In chronologische volgorde geef ik jullie een samenvatting daarvan.
-Enorme verschuivingen v plateaus,-energie.
-Niemand kan hieraan ontkomen (werkzaam op iedereen)
-De weg naar éénheid & Onvoorwaardelijke liefde.
-Oude kwetsuren worden in sneltempo opgekuist er wordt plaatsgemaakt voor relaties in éénheid dwz:"opzichzelfstaande individuen die innerlijke voldoening, bescherming en veiligheid voelen & met deze Goddelijke eigenschappen doordrongen zijn"
-Mensen met een Hoge energietrilling,injecteren op energetisch niveau(bewust of onbewust)andere mensen opdat die kunnen ontwaken.Dwz : de slapende energie, nodig om te ontwaken, wordt geactiveerd!
-Eenheid: is het loslaten van de innerlijke 2strijd, die uiterlijk weerspiegeld wordt door aanhoudende oorlogen, gevechten...waarbij ieder zijn "Waarheid of Religie" wil OPDRINGEN aan anderen!
-Loslaten vd strijd tegenover anderen, en bovenal tov jezelf, opent de poort naar éénheid.
- Vrede met jezelf en met "Al dat is"verdrijft de 2strijd. Zo wordt er ruimte gemaakt voor de energie die opnieuw verenigd en samenbrengt ipv verwijdering & afzondering.
-Sterk gevoel v samenhorigheid & hereniging van Spirituele families!
-De mens wordt terug "heel" en vormt vandaar uit nieuwe (lees: ANDERE) relaties!
-We zijn allen "onlosmakend" met elkaar en het Universum verbonden, en zullen mekaar helen.
-Einde voor de energie-aftappers!!!! Ieder zorgt voor aanvulling vh eigen energiereservoir! Geen parasieten meer!!!
-Iedereen is voor zichzelf/energietrilling verantwoordelijk en zo zal de mensheid evolueren naar een enorm krachtig onafhankelijk geheel: dat de OVERGANG naar een Hogere dimensie mogelijk zal maken!!!
De tijd is gekomen om het pad naar de hemel te verzilveren en te betreden. Met Lichtfakkels zullen de meest Lichtdragenden voorop gaan en de anderen leiden naar een vredevol en liefdevol nieuw bestaan hier op Aarde...
In Licht & Liefde voor Vrede & onafhankelijkheid,
Namaam Babagiaan.

Katty 6 april 2012

Een reactie posten