donderdag 24 april 2008

Mijn boek wordt uitgegeven!!!

Waar een wil is, is een weg!

Vanmiddag werd ik gebeld door de uitgeverij Free Musketeers dat ze mijn boek uit willen geven. YES!!
Maar ik wacht ook nog op antwoord van een andere uitgeverij, Ankh-Hermes, die toch veel bekender is en waarvan altijd blaadjes met nieuwe boeken bij boekhandels liggen, dus wil ik eerst hun antwoord, dat voor eind mei komt, afwachten. Dit heb ik ook tegen Free Musketeers gezegd, maar ik krijg van hun alvast een contract thuis gestuurd voor het geval Ankh-Hermes niet doorgaat. Ik kreeg ook een mail van Free Musketeers die als volgt eindigt:
"We gaan de komende periode gezamenlijk werken om een professioneel boek te maken met als hoogtepunt het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar van het eigen boek."

Mijn boek gaat dus echt uitgegeven worden, maar voordat Free Musketeers het wil gaan drukken moeten er minimaal 15 mensen zijn die mijn boek willen kopen, dus als je benieuwd bent naar mijn boek, stuur me dan een email: mike.geubel@gmail.com.

Mijn boek gaat voornamelijk over het Maya geloof, spiritualiteit en de veranderingen van deze tijd. Over de Maya's zijn al een aantal boeken geschreven, maar ik vind ze niet duidelijk en vaak ben ik fouten tegengekomen. Ook is het zo dat de Nederlandse boeken over de Maya kalender allemaal op de kalender van Jose Arguelles zijn gebaseerd, maar dat is geen Maya kalender. Hij gebruikt wel de namen van de daggezichten van de Maya kalender, maar verder is het zijn eigen brouwsel. Daarom gaat er een apart hoofdstuk in mijn boek over de Maya kalenders, die volledig zijn gebaseerd op de kennis die er nog van deze kalenders over is.

Er wordt ook vaak geschreven dat de Maya's in veel goden geloven, maar het blijkt dat ze geloven in één God en één Godin en de andere wezens die als goden zijn vertaald zijn voornamelijk hemellichamen of bepaalde fasen van hemellichamen, bijvoorbeeld Hun Hunahpu is Venus als Morgenster. De Maya's zijn een heel spiritueel volk en daardoor ben ik ook zo in hun geloof geïnteresseerd. Voor ons als westerlingen is hun geloof moeilijk te begrijpen, doordat we rationeel worden opgevoed, maar zodra je in gaat zien dat de spirituele wereld overal om ons heen is en je op je eigen intuïtie gaat vertrouwen, zul je het geloof van de indianen echt gaan voelen, dat een universeel geloof is.

De laatste jaren zijn er ook veel boeken over 2012 verschenen, maar de meeste ervan creëereen alleen maar angst. Dat is niet wat de Maya's hebben voorspeld, want volgens hen leven we momenteel in een overgang naar een nieuwe tijd, een tijd van ontwaken. En dat is ook wat ik overal om me heen zie. 21-12-2012 is dus niet het einde van de wereld, maar het begin van een prachtig tijdperk.

Ben je net als ik geïnteresseerd in het geloof van de Maya's, dat grotendeels overeenkomt met het geloof van alle indianen in Amerika en geloven van zeer oude volkeren over de gehele wereld en ben je ook bezig met spiritualiteit en belangrijke levensvragen als "Waar kom ik vandaan?" en "Waar ga ik na mijn dood naartoe?", dan zal mijn boek je zeker aanspreken.
Ik zou graag willen horen of je benieuwd bent naar mijn boek.


Groeten,
Mike

0 comments:

Een reactie posten