zondag 22 juni 2008

21 december 2012

Roland Boer stuurde me een artikel in de Volkskrant van gisteren over 2012. Hierin wordt voornamelijk beschreven dat allerlei mensen al voorzorgsmaatregelen aan het nemen zijn, want ze denken dat de wereld zal vergaan op 21 december 2012, want dan "eindigt immers de Maya kalender". Roland vroeg me om hierover mijn commentaar te schrijven, bij deze:

Veel mensen denken dat de Maya kalender zal eindigen op 21 december 2012 en dat dan ook onze wereld zal eindigen. Men heeft het dan over de heilige Tzolk'in kalender in combinatie met de Lange Telling kalender. Op 20 december 2021 eindigt de 13e baktun cyclus in de Lange Tellingskalender, op deze dag komt daarmee een cyclus van 1.872.000 dagen ten einde en op 21 december 2012 begint een nieuwe cyclus, deze dag wordt ook wel het jaar nul genoemd. Maar op deze dag eindigt de Maya kalender niet, er eindigt een grote cyclus, Zon genoemd en hierna begint er een nieuwe cyclus van 1.872.000 dagen, de Vijfde Zon.
Het is dus wel duidelijk dat we in een bijzondere tijd leven, een tijd waarin veel veranderingen plaats vinden. Als er dingen veranderen, dan worden veel mensen bang omdat ze bang zijn om hun huidige manier van leven te verliezen. De laatste jaren nemen de natuurrampen in kracht toe, dit heeft met de overgang te maken, maar is er ook voor bedoeld om ons bewust te maken. Deze gebeurtenissen zijn geen toeval, het is ook het resultaat van onze onbalans met de natuur. Dit is een tijd waarin het steeds duidelijker begint te worden dat de aarde aan het veranderen is, en daarmee ook wijzelf. Het is ook een tijd waarin het duidelijk wordt dat we niet op deze industriële manier door kunnen blijven gaan. We hebben onszelf namelijk boven de natuur geplaatst en dachten lange tijd dat we met onze technologie best zonder de natuur kunnen, maar de natuur laat ons duidelijk zien dat we onze instelling moeten veranderen.

Helaas blijven veel mensen op het punt staan dat ze bang zijn voor het einde van de wereld en allerlei fysieke maatregelen gaan treffen om zichzelf te kunnen redden als het zover is. Ik denk zelf niet dat de wereld zal vergaan, ik ben ervan overtuigd dat we een prachtige tijd tegemoet gaan. Tot aan 21 december 2012 zullen de tegenstellingen wel toenemen en zal er ook meer geweld zijn, dit is door de Maya's voorspeld, net als de huidige klimaatsveranderingen.
We dienen onze ogen en onze harten te openen, zodat we zelf op een hoger bewustzijnsniveau komen, zodat we gaan beseffen dat we allemaal één zijn en dat we allemaal bestaan uit dezelfde soort energie. Pas als we met onvoorwaardelijke liefde met elkaar omgaan, dan pas zullen we in harmonie met de natuur en de wereld om ons heen leven.

Van de klassieke Maya's zijn er weinig voorspellingen over 21 december 2012 overgebleven, de belangrijkste tekst is die op monument zes in Tortuguero, andere teksten gaan alleen over de datum 13.0.0.0.0 4 Hunahpu 3 Kankin, die is het einde van de huidige Vierde Zon.
De tekst van monument zes in Tortuguero is niet niet geheel ontcijferd en een paar hiërogliefen zijn geërodeerd, waardoor ze onleesbaar zijn; de tekst luidt als volgt:
De dertiende baktun cyclus zal eindigen op 4 Ahaw 3 K'anki'in, ?? zal gebeuren. Het zal de afgevaardigde zijn van Bolon Yokte K'u naar de ??.
Blijkbaar voorspellen de klassieke Maya's hier de terugkeer van de Wijze Oude mannen, die hun voorouders in een lang verleden veel kennis en wijze raad gaven. Vanuit een fysiek oogpunt zou je denken dat er een aantal buitenaardse wezens op aarde zullen landen, maar volgens Zwervende Wolf (een Maya sjamaan) zal de kennis van de Voorouders terugkomen in de vorm van verlichtte mensen en ik denk dat dit inderdaad de juiste uitleg van de voorspelling is.

Dus we hoeven niet bang te zijn dat de wereld zal vergaan, we moeten ons juist open stellen voor de veranderingen die gaan komen. De laatste jaren zie ik steeds meer mensen om me heen die met spiritualiteit bezig zijn en zichzelf aan het ontwikkelen zijn. Dit doet me goed en veel anderen ook en ik ben ervan overtuigd dat de gehele wereld naar deze manier van leven zal transformeren.

Meer hierover kun je lezen in mijn boek "Maya Mysteriën Ontwaken" dat over een paar maanden uitkomt.

0 comments:

Een reactie posten