Kan de aarde de andere kant op gaan draaien?

Ik heb wel vaker iets gelezen dat de aarde in het verleden de andere kant op is gaan draaien en ook i.v.m. 2012 wordt weleens gezegd dat de aarde de andere kant op zal gaan draaien, waardoor de zon niet meer in het oosten, maar in het westen opkomt; en ook de sterren voor ons de andere kant op gaan draaien.

Ik heb me tot nu toe hier nooit echt in verdiept, doordat er weinig informatie over te vinden is en doordat er nog heel veel over dit onderwerp onbekend is. Is het erg als de aarde de andere kant op gaat draaien? Wanneer is de aarde in het verleden de andere kant op gaan draaien en zit er misschien een bepaalde cyclus in? Waardoor kan de aarde de andere kant op gaan draaien? Als de polen omdraaien, gaat de aarde dan ook de andere kant op draaien? En misschien wel de kern van mijn grote vraag, waardoor draait de aarde eigenlijk om zijn eigen as?

Dankzij atoomklokken is men erachter gekomen dat de aarde niet met een constante snelheid om haar as draait en dat de rotatie langzaam afneemt, met ongeveer 0,0017 seconde per eeuw. Maar door de tsunami in Zuid-Oost Azie ging de aarde ook weer 3 milliseconden sneller draaien.

Eigenlijk is mijn vragen een weinig onderzocht terrein en zijn nog veel vragen onbeantwoord. ESA lanceert in 2009-2010 drie SWARM-satellieten die meer duidelijk zullen geven over de kennis van de inwendige structuur van de aarde en het klimaat. Om echt te weten hoe de aarde er van binnen uitziet, zou je een heel diep gat moeten boren, maar dat is momenteel onmogelijk. De huidige theorieen over het binnenste van de aarde, blijven dus niet bewezen.
Deze satellieten zullen de zwaartekracht- en het magnetisch velden van de aarde gaan onderzoeken en bekijken hoe die van in de tijd en van plaats tot plaats varieren. Hierdoor verwacht men meer inzicht te krijgen in de dynamische verschijnselen in de kern van de aarde.

Doordat de aarde ronddraait en het elektrische geleidingsvermogen van het binnenste van onze planeet, onstaat er een enorme dynamo met het aardmagnetisch veld tot gevolg. De magnetische polen zijn in de laatste 40 miljoen jaar ongeveer 70 keer omgedraaid. De laatste keer was ongeveer 780.000 jaar geleden. Maar het is duidelijk dat er veel onbekend is over het binnenste van onze aarde, want het magnetisch veld neemt de laatste tientallen jaren af, maar de aarde gaat maar een verwaarloosbare fractie minder ronddraaien. Volgens de theorieen keert het magnetische veld van de aarde om, als het magnetische veld weg is gevallen en waarschijnlijk gaat de aarde dan ook de andere kant opdraaien. Ook is het onduidelijk wat het magnetische veld van de aarde veroorzaakt.

Een andere theorie is dat de aarde van binnen hol is en dat er in het middelpunt van de aarde een kernreactor is, dat het magnetische veld creeert. Meer achtergrond hierover kun je op mijn blog vinden in de videoclips over de Holle Aarde. De theorie dat de aarde van binnen hol is lijkt op het eerste gezicht een belachelijke theorie, maar het geeft wel antwoord op een aantal vragen die nog steeds niet met de huidige theorieen zijn beantwoord. Zo is het gedrag van het magnetische veld van de aarde raar, maar het is wel in lijn met een nucleaire reactie, want magnetische velden van planeten zijn niet stabiel en ze veranderen veel en klappen zelfs om; dit gedrag komt precies overeen met een normale nucleaire reactie. Dit verband is duidelijk aangegeven door de kernfysicus Herndon. Vervuiling van deze kernreactor kan periodiek tot abrupte veranderingen in het geomagnetische veld en daardoor tot verplaatsing van de polen leiden.

Charles Hapgood beschreef in zijn boek "Earth Shifting Crust" uit 1958 zijn theorie (gebaseerd op een aarde van vast materiaal, dat als de ijskappen op de polen zwaarder worden, de rotatie van de aarde plotseling zal vertragen, waardoor de aardkorst zal doorschuiven. Hierdoor zouden de continenten plotseling ergens anders komen te liggen, waardoor alles op aarde vernietigd wordt. In 1972 schreef Charles Hapgood een vervolg op zijn theorie in "Path of the Pole", waarin hij erkende dat de ijskappen toch niet de destabiliserende invloed op de polen kan kunnen hebben.

De polen zijn in het verleden inderdaad meerdere keren verschoven, en Charles Hapgood denkt dat dit eens in de 20.000 tot 30.000 jaar gebeurt. Jan Lamprecht denkt dat een verschuiving van de polen op gezette tijden optreedt, door het magnetisme in de aarde.

Veel van mijn vragen die ik heb, zijn nog steeds onbeantwoord, dus dit verhaal krijgt zeker een vervolg.

Bronnen:
Mijn boek - Maya Mysterieen Ontwaken. http://www.freemusketeers.nl/index.php/pagina/boeken/aktie/details/boek/1196/maya-mysterien-ontwaken.html
http://www.kennislink.nl/web/show?id=144092
http://www.frontierscience.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=26

Geen opmerkingen:

Een reactie posten