vrijdag 17 oktober 2008

Amerika reeds langer bewoond dan conventionele theorie

De indianen zijn via een landbrug in de huidige Beringstraat rond 11.000 voor Christus Amerika binnengetrokken en dit is nog steeds het officiële verhaal. Het wordt ook wel de Clovis-theorie genoemd. Maar klopt deze conventionele theorie wel?

Het rare is dat wij dit verhaal te horen krijgen, dat er vanuit gaat dat er ongeveer 13.000 jaar geleden nog geen mensen in Amerika leefden, maar de ontstaanverhalen van de oorspronkelijke volkeren vertellen een heel ander verhaal. Volgens hun eigen overleveringen zijn de mensen in Amerika terecht gekomen, doordat ze daar lang geleden zijn geschapen, of doordat ze vanaf een gezonken continent, dat op Atlantis lijkt, zijn gekomen (zie: http://mikegeubel.blogspot.com/2007/07/atlantis.html), of doordat ze vanuit de ruimte zijn gekomen (zie: http://mikegeubel.blogspot.com/2007/08/de-hoogstaande-beschaving-van-de-incas.html).

Recent zijn er twee belangrijke ontdekkingen gedaan, die de conventionele theorie onderuit halen. In september werd er vlakbij Tulum in Mexico een vrouwelijk skelet gevonden dat 13.600 jaar oud is, deze oude vrouw kreeg de naam Eva de Naharon. De schedel lijkt niet op noord-Aziatische mensen, maar heeft meer 'trekken' van mensen uit India. De ouderdom is via de radioCarboon methode vastgesteld, maar doordat het in zoutwater lag, kan dat de uitkomst beïnvloedt hebben. In de grot waar dit skelet lag, lagen ook resten van olifanten en grote luiaarden en olifanten zijn sinds de laatste IJstijd uitgestorven in Amerika. Nu ligt deze grot onder zeewater, maar voor de Grote IJstijd was daar nog gewoon land.
De tweede belangrijke ontdekking werd ook in Mexico gedaan, dit keer vlakbij de stad Puebla: in 2003 werden er in een steengroeve oude menselijke voetsporen gevonden, die 40.000 jaar oud zijn. In deze steengroeve vonden Silvia Gonzalez en zijn team honderden menselijke en dierlijke voetsporen, die bewaard zijn gebleven in een laag vulkanische as. Dankzij hoogstaande technieken kon men via schelpen die in dezelfde laag lagen na twee jaar een ouderdom van minimaal 40.000 jaar bepalen.

Er zijn dus al veel langer mensen in Centraal Mexico en ook in Zuid-Amerika, in Chili, zijn plaatsen ontdekt die al minimaal 14.200 jaar oud zijn. Ook de oude stad Tiahuanaco in Bolivie dateert minimaal van een tijd voor de zondvloed (zie: http://mikegeubel.blogspot.com/2007/12/lag-atlantis-in-de-andes.html).

Deze ontdekkingen en andere recente studies vertellen ons dat de conventiele Clovis-theorie niet correct is .


Bronnen:
http://anthropology.net/2008/09/04/peopling-of-the-americas-eva-de-naharon-a-13600-year-old-skeleton-found-near-tulum-mexico/
http://www.newscientist.com/channel/being-human/dn7627--footprints-rewrite-history-of-first-americans.html

0 comments:

Een reactie posten