Magnetisch Veld vd Aarde heeft Impact op het Klimaat

Volgens een Deense studie dat afgelopen maandag in het tijdschrift Videnskab is gepubliceerd, is het klimaat op aarde sterk beïnvloed door het magnetische veld. "Onze resultaten tonen een sterk verband tussen de sterkte van het aardmagnetisch veld en de hoeveelheid neerslag in de tropen aan", aldus één van de twee geofysici achter de studie, Mads Faurschou Knudsen van de geologische afdeling van de Aarhus universiteit.

Hij en zijn collega Peter Riisager van de Geologische Dienst van Denemarken en Groenland (GEUS), vergeleken een reconstructie van het prehistorische magnetische veld van 5.000 jaar geleden op basis van gegevens uit stalagmieten en stalactieten uit China en Oman. De resultaten ondersteunen de theorie van Henrik Svensmark (die ik ook in mijn boek Maya Mysteriën Ontwaken heb beschreven), die beweerde dat het klimaat sterk is beïnvloedt door galactische kosmische stralen (VGC) die door de atmosfeer van de aarde komen.

Volgens de theorie van Svensmark is er een link tussen de magnetische veld van de aarde en het klimaat, omdat dat veld het aantal kosmische deeltjes dat onze atmosfeer bereikt helpt te reguleren. "De enige manier waarop we de verbinding kunnen uitleggen is d.m.v. exact dezelfde fysieke mechanismen die aanwezig zijn in de theorie van Henrik Svensmark", aldus Knudsen. "Als veranderingen in het magnetisch veld, die onafhankelijk van het klimaat plaatsvinden, gelinkt kunnen worden aan veranderingen in neerslag, dan kan het alleen verklaard worden doordat het magnetische veld de kosmische stralen blokkeert", zei hij.

Bron: http://www.terradaily.com/reports/The_earths_magnetic_field_impacts_climate_Danish_study_999.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten