dinsdag 6 juli 2010

Duitse orakel-inktvis voorspelt Spaanse zege

Paniek in Duitsland! Orakel-inktvis Paul heeft voorspeld dat niet de Mannschaft, maar Spanje morgen de halve finale van het WK wint.
Dat vraagt om enige uitleg. In Sea Life in Oberhausen staat een aquarium met daarin een inktvis, Paul. Deze octopus heeft bij de oosterburen zo langzamerhand dezelfde status als ooit het orakel van Delphi had bij de oude Grieken.

Voor elke wedstrijd van Duitsland op het WK zijn er in het aquarium van Paul twee bakken geplaatst met daarin een mossel, zijn lievelingskostje. In die bakken stonden ook twee vlaggetjes, één van Duitsland en één van de tegenstander. En nu komt het: tot nu koos Paul altijd het bakje met het vlaggetje van het land dat de aankomende wedstrijd zou winnen. De winst op Australië, het verlies tegen Servië, en de winst op Ghana, Engeland en Argentinië, steeds had Paul het bij het juiste eind. Vanochtend koos Paul, live op de Duitse tv, voor het Spaanse bakje.

Toch is er nog hoop voor de Duitsers, weet sensatieblad Bild. Twee jaar geleden, tijdens het EK in Oostenrijk en Zwitserland, voorspelde Paul ook al alle wedstrijden goed. Op één na; uitgerekend de finale tegen Spanje. De Duitsers hopen dat de orakel-inktvis zich opnieuw heeft vergist in de Spaanse tegenstand.
Bron: Volkskrant

0 comments:

Een reactie posten