Verantwoorde soja misleidt de consument




Supermarkten en voedingsindustrie laten u graag geloven dat hun producten goed zijn voor u en het milieu. Maar let op! Bijna alle niet biologische vlees, kaas, melk en eieren komen van dieren die gevoed zijn met genetisch gemanipuleerde gifsoja. Belangrijk om te weten, maar het staat niet op het label. Wel wordt deze soja binnenkort 'verantwoord' genoemd. Dat label komt van de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja (RTRS).
Daarin zitten vooral bedrijven  die belang hebben bij een groeiende soja industrie. Grote producenten, handelaren, biotech- en chemiebedrijven, vlees- en zuivelindustrie en de olie sector. Ahold, BP, Shell, Cargill, Bayer, Syngenta en Monsanto zijn lid. Solidaridad en het Wereld Natuur Fonds geven de maatschappelijke dekking.

Het label doet niets aan de pesticiden die mens en milieu in Zuid Amerika vergiftigen. Het stop niet de landconflicten. Het houdt zelfs de ontbossing niet tegen. Het gaat zeker de soja import niet verminderen. Wel geeft een gentech gewas, gemaakt om met veel pesticiden te bespuiten, een 'verantwoord' label. In een brief protesteren hebben milieu- en maatschappelijke organisaties uit heel Europa bij de supermarkten. Ze verzoeken hen de klanten niet te misleiden met een vals label. We willen dat de soja-import wordt teruggedrongen en vinden dat radicale veranderingen nodig zijn in de manier waarop voedsel wordt geproduceerd.

Help ons en laat de supermarkten weten dat u het misleidende label voor 'verantwoorde' soja afwijst. Teken de petitie en deze wordt (in het engels) gezonden naar supermarkten en voedingsbedrijven in heel Europa.

Vertel het aan uw vrienden, mail de actie aan uw contacten en deel hem op uw facebook, hyves of andere sociale netwerken. Volg gifsoja op facebook en twitter voor het laatste nieuws.

Hartelijk dank voor uw steun!

http://www.gifsoja.nl/Gifsoja/Actie/actie.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten