woensdag 25 april 2012

Hoe zit het nu met de globale opwarming?

Onlangs verscheen er een artikel waarin wordt gesteld dat de opwarming in de Middeleeuwen wel degelijk globaal was en niet lokaal, en dat terwijl de mens destijds geen CO2 uitstootte (http://www.digitaljournal.com/article/321868#ixzz1qfdJQnmY). 

Ook blijkt dat de gletsjers in het westen van de Himalaya groeien (http://www.iceagenow.com/Glaciers_Growing_in_Western_Himalayas.htm).

In februari van dit jaar ben ik naar de Fox gletsjer in Nieuw-Zeeland geweest, daar vertelde de gids dat de gids in een cyclus van een aantal jaar groeit en weer krimpt. Zo was de gletsjer in 1998 veel langer dan in 1983. Zie foto. Nu is de gletsjer weer korter dan in 1998. 

De opwarming van de aarde dat het IPCC klimaat model verspelde is niet uitgekomen, integendeel zelfs: de gegevens van HadCRUT geven duidelijk aan dat de globale temperaturen aan het dalen zijn, sinds de piek in 1998. (http://www.c3headlines.com/2012/04/is-global-warming-happening-ipcc-climate-models.html). 

Ook de angst dat door CO2 de zeeën verzuren en daardoor het koraal afsterft blijkt niet zo te zijn: http://www.c3headlines.com/2012/03/ocean-acidifcation-fears-debunked-coral.html.

Als je mijn blog al langer leest, of mijn boek "Maya Mysteriën Ontwaken" hebt gelezen, dan weet je dat ik al jaren twijfel aan de CO2 theorie. Hier onder citeer ik uit mijn boek, dat ik 4 jaar geleden in 2008 heb geschreven:

"In de 19e eeuw was de wereld niet nog echt geïndustrialiseerd, de CO2 waarden in de atmosfeer waren toen ongeveer 285 ppm en in 2003 was deze gestegen tot een waarde van 376 ppm. 

De hoeveelheid CO2 is dus in de laatste honderd jaar duidelijk toegenomen. In Nederland was het tussen 1921 en 1949 relatief warm en tussen 1950 en 1981 relatief koud, en vanaf 1981 werd het langzaam ieder jaar steeds warmer. Vanaf de Tweede Oorlog is de CO2 uitstoot ieder jaar toegenomen, hoe kan het dat het tussen 1950 en 1980, toen er dus meer CO2 in de atmosfeer zat, het kouder werd? Als CO2 inderdaad de belangrijkste factor is, dan zou je verwachten dat de overvloed van CO2 in de atmosfeer inderdaad de temperatuur zou laten stijgen, maar dat is dus blijkbaar niet het geval. 

De hoge CO2 concentratie in de atmosfeer van nu is niet uniek, want 450 miljoen jaar geleden waren de CO2 waarden maar liefst 15 keer hoger dan tegenwoordig. Volgens de CO2 theorie zou het dus 450 miljoen jaar geleden warm moeten zijn geweest, maar destijds was er een grote ijstijd en het was dus bitter koud op aarde! 


De conclusie van het onderzoek van Dr. Tim Patterson en zijn team luidt als volgt: geologische gegevens tonen duidelijk aan dat er slechts een klein verband is tussen CO2 niveaus en de temperatuur. Hoewel CO2 een geringe invloed op de globale temperatuur kan hebben, is dit effect minimaal en van korte duur, doordat deze cyclus bovenop de veel grotere water cyclus zit, dat werkelijk de globale temperaturen bestuurd. De water cyclus wordt op zijn beurt voornamelijk beïnvloed door kosmische cyclussen en trends.

Veizer en Shaviv concludeerden dat 75 procent van de temperatuurswisselingen van de laatste 500 miljoen jaar verklaard wordt door kosmische straling bij het binnen- en buitengaan van de spiraalarmen van de Melkweg. Hun conclusie past perfect bij de bevindingen van Dr. Tim Patterson.


Volgens Henrik Svensmark ondervinden we momenteel de hoogste zonneactiviteit van de laatste 1.000 jaar, waardoor er minder kosmische straling de aarde bereikt en het hier dus warmer wordt.
Zo viel het hoogtepunt van de Kleine IJstijd 300 jaar geleden samen met een bijzondere toestand van de zon, tijdens deze periode was er weinig magnetische activiteit op de zon, waardoor het op aarde kouder werd. De Kleine IJstijd was een koude periode tussen ongeveer 1430 tot ongeveer 1850. Sinds het einde van de laatste echte IJstijd, ongeveer 11.500 jaar geleden, zijn er negen kleine IJstijden geweest en al deze negen perioden vielen samen met een lage zonneactiviteit.

De zon is dus blijkbaar een belangrijke factor bij klimaatsveranderingen. Als de zon niet actief is en daardoor het magnetisch veld afneemt bereikt er meer kosmische straling de aarde en wordt het hier kouder.

Als klap op de vuurpijl las ik vandaag dit bericht waaruit blijkt dat de huidige temperaturen helemaal niet extreem zijn: http://www.c3headlines.com/2012/04/global-warming-science-facts-unprecedented-temperatures-baffin.html


0 comments:

Een reactie posten