vrijdag 27 juli 2012

De Piramide Code Deel 4 - De Gemachtigde Mens


Mensen in de oudheid wisten dat de mannelijke en vrouwelijke energieën in balans dienen te zijn, om een hoog bewustzijn te bereiken. In onze cultuur hebben we het vrouwelijke praktisch verdreven en onze maatschappij is dan ook compleet uit balans.

De geheimen van de Egyptenaren waren slechts voor een hele kleine groep mensen bestemd; gedurende vele jaren werden ze geïnitieerd. Ze gingen door diverse initiaties, testen, zodat ze wijs werden, met hun angsten werden geconfronteerd, en zo in balans kwamen.

Patriarchaat bewustzijn richt zich op geschiedenis, lineaire tijd, dogma, rationaliteit, wakker wordende werkelijkheid en wetenschap.
Matriarchaat bewustzijn richt zich op eeuwigheid, cyclussen van tijd, rituelen, magie, andere bewustzijnstoestanden en kunst.
Beiden dienen in balans te zijn.

We zijn spirituele wezens die een aardse ervaring hebben. We zijn hier geïncarneerd, maar onze zielen kunnen verder gaan dan het aardse.
Mensen in de oudheid waren zeer geinteresseerd hoe het energiesysteem van het lichaam, chakra's genoemd in Oost-Azie, verbonden waren met de klieren. Egyptenaren hadden een holistisch begrip over de betekenis van de klieren en hun centrale rol in voortplanting en bewustzijn.

In Egyptische kunst zien we veel wezens die half mens en half dier zijn. Wat wilden ze hiermee overbrengen? Sjamanen in de Amazone zien ook dit soort wezens als ze in een andere staat van bewustzijn zijn. De Egyptenaren gebruikten dus ook die methoden om de geestenwereld te onderzoeken. De Egyptenaren gebruikten de blauwe lotus waarmee hallucinaties werden opgewekt. 

Toen het oude Egypte in een patriarchale manier van leven en denken gleed, werd de oude spirituele ideologie gecodeerd en domineerde het priesterschap van Amon de georganiseerde religie. Er werd hierna veel gedaan om het Matriarchale verleden te onderdrukken. Er zijn hierdoor een paar farao's van de koningslijst geschrapt: Hatsjepsoet, Achnaton en Toetanchamon.

In de kosmologie van zowel de Maya's als de oude Egyptenaren is het centrum van de Melkweg de plaats waar sterren worden geboren. Het is de baarmoeder van de grote kosmische moeder, afgebeeld als Isis die baart.0 comments:

Een reactie posten