zondag 8 december 2013

GMO maïs veroorzaakt kanker, Parkinson, Alzheimer en autisme.

GMO staat voor Genetisch Veranderd Organisme (of genetisch gemodificeerd organisme, GGO). Dat wil zeggen dat een bacterie, plant of dier via een directe verandering van één of meerdere genen een extra eigenschap heeft gekregen.


In november 2012 publiceerde de Journal of Food and Chemical Toxicology een document met de titel 'Lange termijn toxiciteit van een Roundup herbicide en een Roundup-tolerante genetisch gemodificeerde mais' door Gilles-Eric Seralini en zijn team van onderzoekers van de Universiteit van Caen in Frankrijk. Het was een zeer belangrijke studie, die duidelijk slecht nieuws is voor de grote bio-tech bedrijven als Monsanto, doordat dit het eerste lange termijn onderzoek is onder gecontroleerde omstandigheden naar de effecten van een dieet van GMO maïs dat behandeld is met het Roundup herbicide van Monsanto.
Seralini en zijn onderzoekers testten meer dan 200 ratten die een dieet van GMO maïs kregen gedurende een periode van twee jaar. Het onderzoek kreeg wereldwijde aandacht door de foto's van ratten die vol zaten met tumoren.

Door de enorme toename in de afgelopen jaren bij de teelt van soja en maïs in de rest van de wereld, is het ook in Europa vrijwel onmogelijk om nog volledig GMO-vrij diervoeder te gebruiken. Aangezien de teelt van GMO-gewassen in de meeste gevallen duidelijk een lagere kostprijs geeft, moet voor GMO-vrije producten meer worden betaald. Ook het strikt gescheiden houden van beide stromen wordt steeds moeilijker en is kostprijs verhogend.


Dit betekent dus dat onze veeteelthouders hun dieren voeden met dit GMO maïs dat met RoundUp is besproeid en leidt tot kanker en allerlei andere ziekten! 

Een studie die door het Environmental Toxicology Program werd uitgevoerd in het Chulabhorn Graduate Instituut in Bangkok, Thailand, toonde aan dat de herbicide Roundup, ook wel bekend als glyfosaat, een potentiële hormoonontregelaar is. Deze verstoorders kunnen ontwikkelingsstoornissen, geboorteafwijkingen en kanker tumoren veroorzaken. De studie ontdekte dat glyfosaat menselijke borstkankercellen aanwakkert via oestrogeenreceptoren.
Ook eekhoorns hebben liever biologische maïs.

Bovendien stelde een groep wetenschappers een uitgebreid overzicht van bestaande gegevens samen, die laat zien dat Europese regelgevers hebben geweten dat het glyfosaat van Monsanto een aantal geboorte misvormingen hebben veroorzaakt sinds 2002. Toezichthouders misleidden het publiek over de veiligheid van glyfosaat, en in Duitsland zei het Federale Bureau voor Consumentenbescherming en Voedselveiligheid dat er geen aanwijzingen waren dat glyfosaat geboorteafwijkingen veroorzaakt.

En dit is nog niet alles, want studies hebben glyfosaat in verband gebracht met Alzheimer, Parkinson en autisme.

Je kan dus maar beter vegetariër worden, of alleen nog maar biologisch vlees eten!


Bronnen:

1 comments:

Mike Geubel zei

Nog een ander onderzoek: Gruwelijke misvorming en afwijkingen bij biggen door GMO-voer.
http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/12/gruwelijke-misvorming-en-afwijkingen-bij-biggen-door-gmo-voer-2/#.Uqivl_TuJCA

Een reactie posten