De Echte Maya Voorspellingen over het Jaar Nul (2012 of 2040)

Dit bericht had ik jaren voor 2012 geschreven en nog steeds actueel.

Er verschijnen steeds meer berichten in de media over 2012, bijna allemaal negatief en over het einde van de wereld. Dit is niet wat de Maya's voorspellen, zij spreken over een nieuw tijdperk van harmonie, een tijd van vrede, maar deze overgang zal niet geruisloos gaan. We zullen gaan beseffen dat we onze Moeder Aarde en onszelf met respect moeten behandelen, een soort van nieuw ontwaken.

Van de Klassieke Maya's is er maar één voorspelling over het Jaar Nul terugvonden, maar de betekenis is niet duidelijk (zie: http://mikegeubel.blogspot.com/2008/02/de-2012-maya-profetie-uit-het-jaar-669.html).

De moderne Maya's hebben generatie op generatie voorspellingen over het Jaar Nul, een nieuw tijdperk, doorgegeven.

Wiek Lenssen liet de voorspellingen, verteld door Maya Oudere Zwervende Wolf (
Alejandro Cirilo Perez Oxlaj), dertiende generatie Quiché Maya priester, kalender bewaarder en hoofd van de Nationale Raad van Maya Ouderen, zien in de film "The Year Zero" in het jaar 2000, opgenomen eind jaren 80:12.000 jaar geleden ten tijde van de Tweede Zon viel er een gigantisch brokstuk in de Atlantische Oceaan. Daardoor overstroomde de oude stad Tulan.
Onze voorouders verlieten de stad en brachten de Maya-cultuur naar Yucatan, Centraal-Amerika.

In het Jaar Nul komen enorme gebeurtenissen over ons. Het komt er al aan, het is al heel dichtbij.

Toen we hier samen waren, hebben de Ouderen gezegd dat ik de stem van het Volk ben, en mijn weg moet volgen door alle landen.
Sindsdien ben ik begonnen met het spreken over de vervulling van de Tijd, want we zijn nu in de tijd 12 Baktun, 13 Ahau. De tijd waarin de profetieën zich vervullen, en nu kom ik hierover spreken.
Dat iedereen zich mag verheffen. Twintig jaar heb ik door Amerika gereisd, en heb deze woorden gesproken. Maar niemand heeft me begrepen. Maar wat weet nou een Indiaan, een mens zonder studie?

Wij, de Maya's, wijden onze studies aan de astronomie. Met betrekking tot het Jaar Nul zou men kunnen zeggen dat we door de tijd lopen. En daarom zijn we op dit punt niet op hetzelfde punt als het vorig jaar.
We lopen rond de zon... maar niet altijd op dezelfde plaats. We lopen en zo komen we steeds dichterbij, steeds dichterbij.
Het Jaar Nul kondigt een nieuwe tijd aan. We moeten zoeken naar nieuwe manieren om te overleven, voor de periode van de Vijfde Zon.
Het kan zijn dat plekken die nu rijk zijn aan regen, dat die zullen veranderen in heel droge plekken. Het kan zijn dat plaatsen waar nooit sneeuw of ijs is geweest, zoals hier
(in Guatemala), dat daar sneeuw en ijs komt in de nabije toekomst.
Hier...dit alles moet zich veranderen...zoals we ook nieuwe vormen van voedsel moeten zoeken om te overleven. Dat zijn de klimaatsveranderingen die gaan komen, na het Jaar Nul.

De Maya profetieën... toen de blanke man kwam, wisten de Maya's vanuit hun kalender, dat dat het begin zou zijn van een periode van triestheid, van tranen.
(Toen begon de periode van 9 hellen; sinds 1987 is het in Guatemala niet langer verboden rituelen uit te voeren.)

Waarom komt u naar mij? Omdat wij hier wakker zijn bij het meten van de tijd. U heeft de moeite genomen hierheen te komen om deze boodschappen aan anderen door te geven. Dat is ook een vorm van ontwaken.
Velen spreken erover dat we zullen leven in een tijd van harmonie, natuurlijk...maar dat is na het Jaar Nul.
Want vandaag zijn er veel mensen, en ook kerken, die veel dingen zeggen dat er veel goed is over het christendom hier en het christendom daar. Veel mensen zeggen een hele hoop dingen, maar vooral de Evangelico's. Iedere minuut zeggen die wel een keer dat de wereld vergaat. Maar je zult zien wie er de waarheid spreekt en wie niet.

Na het Jaar Nul gaat de mensheid zich verenigen.
Er zal respect zijn voor de aarde en respect voor onszelf. Als we de voorouders respecteren, de bomen, de dieren respecteren. Tenminste, als ze tegen die tijd nog niet allemaal verdwenen zijn. Het zal een tijd zijn van harmonie, of een tijd van leren hoe we in harmonie kunnen zijn met onszelf, met Moeder Aarde en met onze Schepper.

Voor we bij het Jaar Nul komen, zullen er grote en ernstige dingen plaatsvinden. We zullen in gevaar zijn. We weten dat niet veel mensen het zullen overleven. En waarom?
Omdat we geen afweer meer hebben met onze vervuilde omgeving. Dat het tussen de regeringen niet tot overeenstemming komt, dat is iets wat verder zal gaan. Grote ziekten zullen er over ons komen. Zware aardbevingen. Zware overstromingen. Meer geweld. Hongersnood en droogtes zullen de planeet Aarde komen bezoeken. Er zal een dag komen dat we de doden niet langer kunnen begraven, door de grote ziekte die gaat komen.
Er zal een dag komen dat we de kracht van de zon niet meer vol kunnen houden. Niet langer de lucht kunnen ademen, dat het water volledig vervuild zal zijn. We kunnen deze problemen niet meer met dollars oplossen.

Na het Jaar Nul zal een deel van de Aarde onder water verdwenen zijn en andere delen zullen weer oprijzen. Het is een tijd die komen gaat. Maar ik weet niet of Mexico, of de V.S. of Guatemala, onder water zullen verdwijnen. Dat weet ik niet.

De voorspellingen zeggen: "Laat het licht worden, laat de dageraad komen, zodat de mensen kunnen leven in vrede en geluk."
Om deze profetieën te vervullen hebben we ons geopend om te communiceren met de andere volkeren van Amerika. Want de Maya profetieën zijn er niet alleen voor de Maya's. Ze betreffen de gehele planeet.
Het is een soort van nieuw ontwaken. Het is belangrijk dat we begrijpen dat een nieuwe dag op ons wacht.
Een nieuwe hoop, een nieuwe heel andere manier van leven na het Jaar Nul. Opdat de mensen vrede en geluk zullen kennen. Want we zijn nu in een wereld vol van haat, wraak, uitbuiting, racisme en vervuiling. De mensen zullen begrijpen dat we in geluk en vrede kunnen leven. Wanneer we begrijpen dat de Aarde niet van ons is. Ze is alleen van ons tijdens ons bestaan. Wij zijn hier om de Aarde te bewaren, niet om haar te vernietigen.
De tijd van 12 Baktun, 13 Ahau. Dat is de tijd waarin we ons bevinden. De tijd van de terugkeer van de Wijze Mensen.
Deze boodschappen waarover ik spreek, komen niet van mij. Het zijn de woorden van onze voorouders die ze hebben opgeschreven op hun grote stenen stela's. In hun grote boeken, zoals in de Chilam Balam, zoals in de Popol Vuh en in andere boeken die er bij ons, de Maya's, nog zijn.
Daarin hebben onze Voorouders hun grote kennis achtergelaten. En dat is de terugkeer van onze Voorouders. De terugkeer van de Wijze Mensen. Dat is helemaal niets vreemds. Dat zijn jullie die zich zorgen maken om deze boodschappen de wereld in te brengen. Over wat is, en wat zal zijn.

We zeggen niet dat de wereld vergaat. Er is hoop, als we bereid zijn de natuur te verdedigen. Dan is er hoop op nieuw leven na het Jaar Nul.

In het Jaar Nul gaat deze periode van 5200 jaar eindigen, in 2012. 21 december van dat jaar is de eerste dag van de nieuwe cyclus, Dag Nul. Dan zal de zon niet meer te zien zijn gedurende 76 uren. De zon is verbonden met dit alles. We zullen dan met de Aarde een spiraal binnengaan. Dat zal zijn als een aardbeving, als een tornado. Drie dagen lang zullen we de zon niet meer zien. We moeten die uren door zien te komen. Wanneer we uit de spiraal komen, dan komen we in een nieuwe, pure atmosfeer. En dan begint een nieuwe cyclus van 5200 jaar.
Zwervende Wolf noemt tegen het einde van de film voor de eerste, en de enige keer tijdens de film, de westerse datum 21 december 2012. Gedurende de rest van de film heeft hij het over de periode 12 Baktun 13 Ahau, dat is een periode uit de Lange Telling kalender, de periode waarin we nu leven. 21 december 2012 is een westerse datum en het is nog maar de vraag of het Jaar Nul inderdaad op die datum valt (zie: http://mikegeubel.blogspot.com/2009/11/luuk-buursen-geen-21-december-2012-maar.html). Hierover zal ik later meer schrijven op mijn blog.

Begin 2010 verschijnt er een nieuwe film over Maya Oudere Zwervende Wolf,
Alejandro Cirilo Perez Oxlaj, genaamd "Shift of the Ages", het ware verhaal van de Maya profetieën over het nieuwe tijdperk. Zie de website: http://www.shiftoftheages.com/home

De DVD van de film "The Year Zero" kun je hier bestellen: http://wieklenssenfilm.nl/index.php?page=zero_nl.

Foto's: eigen foto's en van de website van "Shift of the Ages".

11 opmerkingen:

 1. Beste Mike

  Vorige week heb ik een droom gehad die me niet wil loslaten. Ik ben geen helderziende, maar ik heb wel vaker voorspellende dromen gehad en soms weet ik gewoon al dingen die er gaan gebeuren. Vorige week droomde ik dat de wereld er straks heel anders gaat uit zien. Dat er aarbevingen komen en overstromingen. Ik zag een landkaart van de nieuwe wereld die er heel anders uit ziet dan de wereld nu. In mijn droom vroeg ik wanneer dit ging gebeuren en werd tegen me gezegd in 2040. Deze droom kon ik niet loslaten en ben vervolgens gaan zoeken op internet of ik hier iets over kon vinden. wie weet? Ik stuitte op jouw blog met de nieuwe telling van de maya kalender. Ik ben hier helemaal niet mee bekend, maar ik kreeg echt kippenvel toen ik dit zag.
  Heb je hier toevallig nog meer informatie over, want ik ben nu toch wel erg nieuwsgierig geworden.

  groetjes marie-louise
  marie_louise70@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Marie Louise,

  Dat is inderdaad treffend!!

  Luuk Buurssen heeft deze nieuwe omzetting gevonden, maar hij wacht nog steeds (sinds september 2009) op bevestiging van de Maya experts.

  Ik heb zelf regelmatig contact met Luuk, en zelf diverse Maya Lange Telling datums met zijn correlatie omgezet. Ik ben er zelf 99% zeker van dat de correlatie van Luuk de juiste is.

  Misschien dat ik er binnenkort een stuk over schrijf op mijn blog.

  Groeten,
  Mike

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel voorspellers hebben zich in de eeuwen van zich laten horen, nostradamus, malachius, Edgar gayce, moeder shipton, Ned Dougherty, Ricky Randolph, Lou Famoso, Cassandra Musgrave,
  Dan heb je de geschriften van de Bijbel, Maya, Azteken, hopi indianen, het sumerisch volk(vroeger Irak),
  Wat is er allemaal van waar !! ik weet het 60%, en wacht op het teken binnen een paar maand om 90% gelijk te hebben
  Wij gaan er niet op wachten, het leven gaat wel verder, maar wij bereiden ons alvast voor, voor het geval dat…… , tenslotte, goed voorbereiden is half werk, en ooit kunnen we het nog eens gebruiken in andere situaties.
  Er zijn groepen die betalen voor een bunker voor 15000€ per persoon, met alle luxe, allemaal goed, maar kan je zulke bunkers verzetten als er een overstroming is bv. Waar sta je dan.
  Wij willen een groep oprichten, (vermits in groep samenwerken meer kansen biedt)maar niks van bunker, want je weet niet wat er in de toekomst komt en waar.
  Je moet hier geen geld opsturen, enkel zelf je aankopen doen volgens een lijst, die je stilaan aankoopt met de tijd, Je moet er wel een paar duizend euro voor over hebben per gezin.
  Wil jij mee doen in onze groep: mail ons op sixth_world_f@hotmail.com en je komt alles te weten in een word2007 bestand dat ik dan toestuur

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geloof...dat je moet vertrouwen op je eigen gevoel...en die van mij zegt...als er van alles mocht gaan gebeuren...blijf dan waar je nu bent...dan ben je altijd op de juiste plaats en tijd...als het de bedoeling is dat je het overleefd...zou niet graag in een ondergrondse bunker zitten vier kilometer onder de grond of zo...want je weet niet wat de nieuwe stralingen gaan veroorzaken op en IN de aarde...want de kern van de aarde...zal ook beinvloed worden van binnenuit...misschien sterft iedereen wel die zich verschansen op zulke plaatsen...en blijven diegenen die vertrouwen hebben...en op hun plek blijven wel leven...
  groetjes Maarten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, we hebben nog 2 maanden. Wat een idioten...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. man o man. Maya's hebben een nieuw begin voorgesteld... dus geen voorspelling.
  Dit is het nadeel en voordeel van de mensheid; hun verbeelding.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik geloof in een buitenaardse interventie.dit staat heel dichtbij.ik ben zelf ufo gerelateerd.kijk maar om je heen,er is al enige tijd enorm veel ufo activiteit. we kunnen alleen overleven met behulp van boven. de aarde gaat niet ten onder. er komt een spirituele omslag op aarde. doemdenken is niet nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. beste mike
  mattheus 24:36 zegt,
  nog de dag nog het uur weet niemand, ook de engelen in de hemel niet, ook De Zoon niet. maar alleen De Vader.

  als Jezus zelf niet weet wanneer hij terug zal komen, en alleen God weet het wel. wie zijn de maya's die denken te weten wanneer de wereld aan zijn einde zal komen. plus het feit dat de maya's super bijgelovig waren en nog zijn.

  ik zelf heb sterk het gevoel dat we nog z'n 100 a 150 jaar hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De Maya's voorspelde het al eeuwen geleden: het jaar 2012 wordt een groot omslagpunt, het einde van een tijdperk van 26.000 jaar. De voorspellingen van de Maya's ten aanzien van 2012 wordt veelal verward met het 'Einde der Tijden', zoals door de Jehova's getuigen wordt geloofd. Voor de Maya's is 2012 dus niet het 'Einde der Tijden', maar het begin van een nieuw tijdperk!

  BeantwoordenVerwijderen