zaterdag 30 juli 2011

Alle Kracht komt van Binnen

Onderstaande mooie leer heb ik vertaald vanuit het boek "Urban Shaman" geschreven door Serge Kahili King, dat gaat over het sjamanisme in Hawaii:


De meeste filosofieën leren dat we relatief krachteloos zijn, dat echte kracht buiten onszelf bestaat, in de vorm van een god gescheiden van zijn creatie, goden en godinnen die handelen naar hun eigen bevliegingen, geloof, gebeurtenissen uit het verleden, genen van onze voorouders, maatschappij (wat betekent andere mensen), regering (dat ook betekent andere mensen), ouders, een spirituele hiërarchie of opgestegen meesters, kwade krachten, Natuur ... virtueel overal, maar niet in onszelf.


In compleet, en voor sommigen schokkend, contrast, leert Huna filosofie dat al de kracht die je ervaring creëert, vanuit je eigen lichaam, geest (gedachten) en ziel komt. Logisch gesproken, als er geen grenzen zijn, dan is het Universum of de Bron van Leven oneindig, en als het oneindig is, dan is al zijn kracht op ieder punt, inclusief het punt dat jij definieert als jij. Om de discussie op een praktisch niveau te houden, er gebeurt niets met je zonder jouw medewerking. Want iedere gebeurtenis die je meemaakt, trek je creatief aan door je overtuigingen, verlangens, angsten en verwachtingen, en je reageert erop vanuit gewoonte, of je reageert er bewust op.


Op dit punt wordt me gewoonlijk gevraagd, "Wat te denken van onschuldige baby's?"
Spiritueel gezien zijn er geen onschuldige baby's. In feite zijn veel baby's wijzer dan hun ouders. Een baby die binnen een krenkende familie wordt geboren, of met sommige beperkingen, kan dat als levensuitdaging hebben gekozen (er zijn geen grenzen in het leven voor het leven, zowel als na de dood), en een baby die een ziekte of letsel oploopt kan een reflectie zijn van familie conflicten die niet uitgedrukt worden.Evenzo, niemand maakt je ongelukkig. Je maakt jezelf ongelukkig, doordat anderen niet doen wat jij wilt dat ze doen, of op een manier dat jij denkt dat ze zouden moeten doen. Als je het slachtoffer bent van misbruik of een ongeluk, dan is het belangrijk om te beseffen dat iets in jou meehielp om dat te laten gebeuren. Dit betekent niet dat je er schuld aan hebt, omdat je je waarschijnlijk niet bewust was van de overtuiging, het gedrag en de verwachtingen vanuit jezelf die erbij betrokken waren. 
Ook, het betekent niet dat de andere persoon onschuldig was, want wat ze ook deden kwam vanuit hun eigen overtuigingen, gedrag en verwachtingen, en tot welke graad ze bewuste keuzes maakten om te schaden, ze zijn onderworpen tot de regels van de maatschappij.


Toch is het belangrijk om jouw aandeel in de gebeurtenis te realiseren, zodat je de factoren in jezelf kunt veranderen, die hielpen dat het gebeurde. Als de kracht in je was om het te creëren, dan is de kracht in je om het te veranderen.

0 comments:

Een reactie posten