The Secret - Leef Bewust!

Afgelopen week heb ik het boek The Secret gelezen. Als je de commerciële Amerikaanse schil ervan afhaalt, dan blijft er een schitterend verhaal over. Eigenlijk zou iedereen dit boek moeten lezen en op deze bewuste manier leven, want dan zouden we allemaal in vrede met elkaar leven, zonder dat we regeringen nodig hebben. Hieronder heb ik een aantal mooie citaten uit 'The Secret' opgeschreven.

Tijd is slechts een illusie. Dat weten we door Einstein. Mocht je dit voor het eerst horen, dan vind je het misschien een ongerijmd idee, want wat je ziet is dat dingen na elkaar gebeuren.
Kwantumfysica en Einstein zeggen ons echter dat alles tegelijkertijd gebeurt. Wanneer het je lukt om te begrijpen dat er geen tijd is, en je dat idee kunt aanvaarden, dan zul je zien dat datgene wat je in de toekomst zou willen al bestaat.
Als alles op hetzelfde moment gebeurt, dan is de parallelle versie van jou met alle gewenste eigenschappen al realiteit! Het universum heeft geen tijd nodig om jouw wensen te manifesteren. Uitstel is altijd te wijten aan de tijd die jij nodig hebt om te geloven, weten en voelen dat je het gewenste al hebt. Je moet jezelf eerst instellen op de frequentie van wat je wil. Zodra je op de frequentie zit, zal het gewenste als vanzelf verschijnen.

Wees dankbaar voor wat je nu hebt. Als je eenmaal gaat nadenken over de mooie dingen in het leven, zul je versteld staan hoe zich een eindeloze reeks gedachten aaneenrijgt over meer dingen om dankbaar voor te zijn. Maak er een begin mee en je zult merken dat de aantrekkingswet die dankbare gedachten ontvangt en je soortgelijke gedachten terugzendt. Je zit dan op de dankbaarheidsfrequentie en alle goede dingen zullen je toevallen.

Denk aan datgene waar je om gevraagd hebt, en vergewis je ervan dat je handelingen je wensen weerspiegelen. Gedraag je alsof je wensen vervuld zijn. Doe precies wat je zou doen als het vandaag al zo ver was, en richt je leven conform die verwachtingen in. Maak ruimte voor de vervulling van je wensen, want dan zend je het krachtigste signaal van ontvangstverwachting uit.

Je moet om te beginnen jezelf met liefde en respect behandelen, dat signaal uitzenden en je op die frequentie instellen. Dan beweegt de aantrekkingswet het hele universum en vult jouw leven zich met mensen die van je houden en je respecteren.
Wie niet eerst zichzelf vult, heeft niets om aan anderen te geven. Daarom is het noodzakelijk dat je eerst voor jezelf zorgt. Creëer eerst je eigen vreugde. Mensen zijn voor hun eigen vreugde verantwoordelijk. Wanneer je eerst zorgt voor je eigen vreugde en doet wat jou een goed gevoel geeft, ben je een vreugde voor de omgeving en een lichtend voorbeeld voor elk kind en ieder ander in je leven. Wanneer je vreugde voelt, geef je vanzelf vanuit een overvloed.

Al je vreugde ligt op de frequentie van liefde: de hoogste en krachtigste frequentie van allemaal. Je kunt liefde niet vastpakken. Je kunt haar alleen voelen in je hart.
Hou met heel je hart van iedereen. Richt je alleen op dingen die je liefhebt, voel de liefde, en je zult ervaren dat liefde en vreugde je worden teruggegeven - in veelvoud!

Alle stress begint met een negatieve gedachte. Een gedachte die je ontglipte, waarna er meer en meer gedachten kwamen, tot stress een feit was. Stress is het gevolg, maar de oorzaak was negatief denken, dat begon met een onbeduidende negatieve gedachte.
Onderzoek alle negatieve emoties die er zijn, en je zult ontdekken dat ze stuk voor stuk voortkomen uit angst. Ze ontstaan door gedachten aan scheiding en door jezelf gescheiden van anderen te zien.
Maar wat je ook hebt gemanifesteerd, je kunt dat veranderen... met een kleine positieve gedachte als begin.
Als we dus een tegenslag of iets negatiefs meemaken, dan is het belangrijk om er achter te komen waarom je dit mee moest maken. Je moet daar het doel van zien te achterhalen, want we moeten er iets van leren. Misschien is het wel een weksignaal om je wakker je schudden, of een alarmbel om je duidelijk te maken dat je op het verkeerde pad bent.

Onze fysiologie creëert ziekte als een vorm van feedback, waarmee ze ons laat weten dat we niet in balans zijn, of dat we niet liefdevol en dankbaar zijn. Dat is de andere kant van de signalen en symptomen van het lichaam.
Wanneer mensen alleen bezig zijn met hun symptomen en wat er mis is, zullen ze dat in stand houden. Genezing kan pas optreden als ze hun aandacht verleggen van ziek zijn naar gezond zijn. Want zo werkt de aantrekkingskracht.

In onze maatschappij is het gewoon geworden om tegen dingen te vechten. Vechten tegen kanker, vechten tegen armoede, vechten tegen oorlog, vechten tegen drugs, vechten tegen terrorisme, vechten tegen geweld. We hebben de neiging om te vechten tegen alles wat we niet willen, wat het gevecht alleen maar aanwakkert.
Alles waarop we ons richten creëren we. Dus als we tegen iets vechten, dan voegen we daar onze energie aan toe, waardoor het dus wordt versterkt.
Alle anti-bewegingen creëren dus meer van de dingen waar ze tegen zijn.

Door je te richten op goede dingen, voel je je goed en breng je meer goede dingen in de wereld. Tegelijkertijd breng je zo meer goede dingen in je eigen leven. Als je je goed voelt, verhef je niet alleen jezelf, je verheft ook de wereld!
Prijzen en zegenen doet alle negativiteit verdwijnen, dus prijs en zegen je vijanden. Als je je vijanden vervloekt, zal de vloek terugkomen om jou schade te berokkenen. Maar als je hen prijst en zegent, laat je daarmee alle negativiteit en tweedracht verdwijnen, waarvoor liefde in de plaats komt. Wanneer je prijst en zegent, zul je voelen dat je naar een nieuwe frequentie overgaat, die goede gevoelens brengt.
Je bent energie, en energie kan niet worden geschapen of vernietigd. Energie verandert alleen van gedaante. En jij dus ook!
Je ware essentie, die zuivere energie is, is er altijd geweest en zal er altijd zijn.
Je kunt nooit niet zijn.

Alleen de ene universele geest bestaat, en er is geen plek waar de ene geest niet is. Hij bestaat in alles. Alle intelligentie, alle wijsheid en alle volmaaktheid is de ene geest; die alles is en op hetzelfde moment overal is. Als alles de ene universele geest is, en de totaliteit daarvan overal bestaat, dan bevindt dat alles zich in Jou!

Hoe kun je bewuster worden? Een manier waarop je dat kunt doen, is door je bezigheden te onderbreken en je af te vragen: 'wat denk ik nu? Wat voel ik nu?'
Je bent dan direct zelfbewust, omdat je je geest hebt teruggebracht naar het heden.
De waarheid is dat het universum je al je hele leven van antwoorden voorziet, maar dat jij je daar niet bewust van bent. Wees je bewust van alles om je heen, want je ontvangt op ieder moment van de dag antwoorden op je vragen. De wegen waarlangs die antwoorden tot je kunnen komen zijn onbegrensd. Ze kunnen je bezorgd worden in de vorm van een krantenkop die je aandacht trekt, iets wat je iemand terloops hoort zeggen, een liedje op de radio of de belettering op een passerende vrachtwagen, of gewoon een plotselinge ingeving.
Wees in het hier en nu, en wordt bewust!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten