Sterrenbeeld de Kleine Beer was bij de Maya's een rat

Veel Maya deskundigen en schrijvers denken dat Wuqub Kaquix, Zeven Ara, het symbool is voor het sterrenbeeld de Kleine Beer. Hierdoor dacht bijvoorbeeld de schrijver John Major Jenkins dat de Maya's heel vroeger dachten dat het sterrenbeeld de Kleine Beer het middelpunt van het universum was, maar ik dacht zelf dat dit niet klopte. De reden van mijn gedachte is dat de Maya's precies wisten waar het middelpunt van ons universum ligt, en hiervan waren ze al heel erg lang op de hoogte: het zwarte gat bij het sterrenbeeld Boogschutter. Nu blijkt dat Justin Kerr erachter is gekomen dat het symbool voor het sterrenbeeld de Kleine Beer een rat is en dus niet de vogel Zeven Ara. Hier kun je de afbeelding zien: http://research.famsi.org/kerrmaya_hires.php?vase=1253.
Er staat bij dat het wezen een tapir is, maar het is een rat.

Mijn gevoel was dus goed en in mijn aankomende boek kun je hier meer over lezen (deze kennis dat een rat het symbool voor het sterrenbeeld de Kleine Beer is staat er natuurlijk niet in, want eind maart was mijn boek af). Ondertussen wacht ik nog steeds op antwoord van Ankh-Hermes of ze wel of niet mijn boek uit gaan geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten