Chichen Itza is Ouder Dan Gedacht

Recente opgravingen in de oude Maya stad Chichen Itza in Mexico, onthullen dat de stad in het verleden misschien wel 5 keer opnieuw opgebouwd is.

Dit voorjaar heeft het Instituto Nacional de Antropologia e Historia (Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis oftewel INAH), een internationaal team van archeologen en studenten archeologie, en een uitgebreid team van ongeveer acht arbeiders loopgraven opgegraven tussen de piramide van Kukulkan en de Tempel van Warriors.

Volgens archeoloog Rafael Cobos, lid van de Raad INAH Archeologie en supervisor van het project, was het doel van het project om de oorsprong en de architectonische ontwikkeling van de drie meest karakteristieke bouwwerken in Chichen Itza (de Piramide van Kukulkan, de tempel van de Strijders en het Hof van 1.000 Kolommen) te bepalen. Wat ze vonden was een onderbouw dat ouder is dan alle drie structuren en dateert naar schatting tussen de 8e en 9e eeuw.

Het team heeft 12 meter van de onderbouw blootgelegd, inclusief een gebouw met een hoek, een kroonlijst en een helling. "Het is niet bekend waar het eindigt, of dat het een trap is," meldt Cobos.

Hier zijn foto's van de opgravingen te vinden:
- http://mayanewsupdates.blogspot.com/2009/09/mnu-photo-special-no.html
- http://www.americanegypt.com/feature/digreport.htm
- http://www.americanegypt.com/blog/?p=623

Geen opmerkingen:

Een reactie posten