Lichtstraal uit Piramide Gefotografeerd

De foto die te zien is in het televisieprogramma van Jaime Maussan, werd op 24 juli 2009 door een toerist genomen in Chichen Itza.
Een man uit El Salvador, die de foto heeft gemaakt, wilde zijn dochters op camera vastleggen met de grote piramide van Kulkulcán op de achtergrond. Omdat er een onweersbui op komst was, leek het de man wel aardig om een bliksemschicht mee te fotograferen voor een extra mooi plaatje.
Hij maakte 3 foto’s met tussenpozen van ongeveer 15 seconden. Toen hij een licht zag, nam hij aan dat het om bliksem ging en drukte snel af. Toen hij op zijn toestel terugkeek om te zien of de foto gelukt was, zag hij tot zijn grote verbazing dat het licht niet afkomstig was van de onweersbui, maar dat het een lichtzuil was die uit de top van de piramide omhoog straalde.
Doordat de man uitermate enthousiast was over wat hij op zijn camera had vastgelegd, wilde hij de foto direct aan iedereen laten zien, waaronder een Maya priester. Deze leek het verstandiger om de foto niet openbaar te maken. Een andere aanwezige toerist, een bekende tv persoonlijkheid, overtuigde hen met de foto naar Jaime Maussan te stappen om de foto in zijn programma op televisie te laten zien aan het grote publiek.
Voordat Maussan de foto in zijn programma presenteerde, is deze eerst voor uitgebreid onderzoek naar een laboratorium in Italië gestuurd, waar de authenticiteit door deskundigen werd bevestigd.


1 opmerking:

 1. Zijn die gek of zo????????

  Een lichtstraal zal ALTIJD in een kaarsrechte lijn gaan. (of het moet over astronomische afstanden gaan)
  Kijk nu eens naar die belachelijke photoshop foto!!
  Het is er duidelijk met de losse hand overgetekend.

  Mens, ik hou van mysteries, maar dergelijke achterlijke debiele bullshit is toch om er lachend bij te huilen...

  BeantwoordenVerwijderen