Prikkelbaar Darm Syndroom, Hoe ik het Overwon

Ik dacht dat ik doodging, ik voelde de energie helemaal uit mijn lichaam gaan en mijn darmen deden enorm pijn. Het was zomer 2010 en we zaten in een restaurant met vrienden. Ik ben op de WC gaan zitten met mijn hoofd tussen mijn benen en na een kwartier ging het wel weer. Dit was de ergste aanval die ik heb gehad. Ik had die dag een aantal gebakjes op, een paar wijntjes en een paar biertjes.

Na deze aanval ben ik uit gaan zoeken waarvan ik pijn in darmen krijg en wat ik nu mankeerde. Door veel dingen weg te strepen bleef er maar één ding over: prikkelbaar darm syndroom (PDS). Er bleek geen medicijn of genezing voor te zijn en mijn huisarts beaamde dit door te zeggen: "Dat is de zonde van de slechte dingen die je eet". Op Internet vond ik een document van de Universiteit van Utrecht met daarin soorten voeding waardoor mensen last kregen. Zo las ik dat vet een veroorzaker kan zijn en ging ik vette dingen vermijden en ook chips, cashewnoten, koeken, frisdrank, vlees (behalve gevogelte), koeken en gebak. Ook ging ik voeding en dranken vermijden met chemische toevoegingen, zoals light producten, etenswaar met MSG en andere verdachte E-nummers erin. Yakult had ik ook geprobeerd, maar hielp niet. Zo gingen er maanden voorbij, maar ik had er nog regelmatig last van.

In juni 2011 vertelde een vriend van me dat hij zich op basis van bioresonantie had laten onderzoeken, want hij voelde zich vaak futloos. Daar kwam naar voren dat hij een bepaalde bacterie in zijn lichaam had en hij kreeg er homeopathische geneesmiddelen voor. Hierna liet hij zijn bloed onderzoeken en daar kwam dezelfde bacterie naar voren. Een tijdje later waren zijn klachten verdwenen.

Dus besloot ik om ook een bioresonantie onderzoek te laten doen en vind ik Mirte van Praktijk Beyond in Eindhoven (mijn vriend woont in Heiloo bij Alkmaar). In juni ben ik naar haar toe gegaan en daar kwam naar voren dat mijn lichaam gevoelig is voor alle soorten vlees (behalve gevogelte), een bepaalde soort vis, koolhydraten, fructose, gemengde noten en pinda's en ook de inentingen voor alle reizen hadden me geen goed gedaan.
Een aantal weken later kon ik de homeopathische medicijnen ophalen met daarbij een geheel schema met dingen die ik niet meer mocht eten, of met mate (weinig koffie, geen vlees (behalve gevogelte), beperkt boter, geen cashew- en pistachenoten, geen lasagne, geen friet, alleen uit de oven, maximaal 2 keer aardappelen per week, maximaal 1 stukje chocolade in twee weken) en ik moest 1 eetlepel Aman Prana happy delight per dag innemen.

Een maand later merkte ik geen vooruitgang, ik had nog steeds last van mijn darmen. (Nu weet ik dat homeopathische geneesmiddelen het eerst verergeren.) Op Internet vond ik een Amerikaans document over PDS en daarin las ik dat mensen PDS kunnen krijgen na een antibiotica kuur. Ik heb nooit een antibiotica kuur gehad, maar wel veel inentingen. Je kunt dan je darmflora verbeteren met medicijnen. Ik ging naar de natuurwinkel en kocht daar Imutis.

Begin september had ik eigenlijk geen last meer, maar was nog steeds voorzichtig. Half oktober was mijn medicijnen kuur van de bioresonantie voltooid en het ging nog steeds goed, want een aantal weken ervoor was ik al wat meer koffie gaan drinken.

Het is nu begin november en ik kan zeggen dat ik er geen last meer van heb, als ik maar bepaalde voedingsmiddelen vermijd (zie hierboven). Ik eet veel groenten en fruit (bij voorkeur biologisch), ik drink vruchtensap, thee, minimaal 1 kop kruidenthee per dag, en ongeveer 4 of 5 koppen koffie per dag. Ook drink ik nog steeds 1 eetlepel Aman Prana Happy Delight olie per dag.
Ik eet geen fastfood, geen vlees (behalve gevolgte), beperkt boter op brood, ik vermijd glucose-fructose siroop, dat zit oa in frisdranken, koeken en energierepen, ik vermijd verdachte E-nummers, aspartaam (suikervrij, zero, E951), MSG (E621, monosodiumglutamaat, dit zit oa in chips) en ik vermijd vet eten.

Ik hoop dat anderen met PDS iets aan mijn informatie hebben, maar let op: ieder lichaam is anders, wat bij mij helpt hoeft niet voor een ander te helpen.

4 opmerkingen:

 1. Dag Mike,

  Interessant stuk zeg over homeopathie en bioresonantie. Dat prikkelt mijn nieuwsgierigheid enorm. Wat me opvalt is dat de voedingsmiddelen die je na jouw bezoek aan praktijk Beyond niet meer mag gebruiken, stuk voor stuk verzurende voedingsmiddelen zijn. Ook antibioticum, alle medicatie en vaccins zijn verzurend. Dit spreekt mij aan omdat ik een verband zie tussen verzuring en darmproblemen. Neem is een kijkje op mijn site als je tijd hebt. Er staat uitleg op en goede middelen om verzuring te voorkomen.

  Groeten,

  Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Hans,
  Hartelijk dank voor je info, dat verklaart voor mij een heleboel!

  Groeten,
  Mike

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hey Mik
  Dank je voor het delen. Je mocht dus tijdelijk dingen niet bijv die cashews en die kan je nu wel verdragen?
  Ik zit erg te twijfelen, het kost best veel natuuurlijk en ik eet al vrij alkalisch en "oer"...maar soms is misschien een extra middeltje nodig?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo, ik heb destijds mijn eetgewoonte veranderd en veel dingen eet ik niet meer. Ondertussen ben ik vegetariër geworden.
  Ik eet geen fastfood, vermijd glucose-fructose siroop, dat zit oa in frisdranken, koeken en energierepen, ik vermijd verdachte E-nummers, aspartaam (suikervrij, zero, E951), MSG (E621, monosodiumglutamaat, dit zit oa in chips) en ik vermijd vet eten.
  Cashewnoten eet ik inderdaad nog steeds niet, want die zijn vettig.

  BeantwoordenVerwijderen