Göbekli Tepe was georiënteerd op het sterrenbeeld Cygnus, Zwaan

De afgelopen dagen verscheen er een artikel van Giulio Magli op Internet (o.a. op de site van Niburu: http://niburu.nl/archeologie/5196-s-werelds-oudste-tempel-volgde-de-hondsster) dat Göbekli Tepe georiënteerd was op de ster Sirius. 

Andrew Collins en Rodney Hale hebben een overtuigend artikel geschreven waarin ze deze bewering ontkrachten (zie: http://www.andrewcollins.com/page/articles/Gobekli_Sirius.htm) en ze leveren overtuigend bewijs dat Göbekli Tepe georiënteerd was op het sterrenbeeld Cygnus, Zwaan.

Volgens Andrew Collins en Rodney Hale is het onwaarschijnlijk dat Sirius in Göbekli Tepe de primaire focus had, doordat het destijds heel weinig licht uitstraalde. Sirius stond in 9100 v.Chr. slechts 0.5° boven de horizon.

De ster Deneb (in het sterrenbeeld Cygnus) en de ingang van de donkere kloof in de Melkweg, in het noorden, was de richting voor bovenaardse sferen sinds het Boven-Paleolithicum (100.000-10.000 v.Chr.). Het bezat een ongelooflijke symbolische waarde voor de vroegste Neolithische volkeren van het Midden Oosten, voor hen en ook voor vele indianen volkeren in geheel Amerika, waaronder de Inca's, Maya's en Blackfoot, was dit de weg naar het hiernamaals. 

Deneb en de Donkere Kloof zijn dus veel betere kandidaten voor de oriëntatie van de belangrijkste monumenten in Göbekli Tepe dan de ster Sirius.
Volgens Andrew Collins zijn de kosmische stralen vanuit Cygnus verantwoordelijk voor de evolutionaire sprong zo'n 11.500 jaar geleden (zie: http://www.andrewcollins.com/page/articles/thecygnusmystery_evolution.htm).


Bron en meer informatie: http://www.andrewcollins.com/page/articles/Gobekli_Sirius.htm 

In deze videoclip werd reeds in 2011 getoond dat Göbekli Tepe georiënteerd was op het sterrenbeeld Cygnus: http://www.geubel.com/2011/05/ancient-aliens-cygnus-mystery.html, tevens laat het zien dat de drie piramiden van Gizeh overeenkomen met het sterrenbeeld Cygnus. Andrew Collins laat in dit artikel zien dat de drie piramiden van Gizeh niet georiënteerd zijn op de riem van Orion, maar op Cygnus: http://www.mysterious-america.net/cygnus-orion.html
De sterren van Cygnus zijn rood
en die van Orion groen.

Bron tekening van Gizeh: http://www.andrewcollins.com/page/articles/Cygnus_Orion_Giza.htm

Maya astronomie en het sterrenbeeld Cygnus: http://www.geubel.com/2011/06/maya-astronomie-papegaai-was-het.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten