Alles is één

“Scheiding” is de grootste illusie. 

In feite hebben kwantumfysici (tot hun schrik) ontdekt dat alles als één ding verbonden is en alleen maar verschijnt als veel dingen. 

E=MC2. Dit betekent dat materie en energie eigenlijk één en hetzelfde zijn. En als het allemaal energie is, dan kan het niet gescheiden zijn. Energie heeft geen punt waar het ene eindigt en de andere gescheiden energie begint. 

Hoe kunnen we anders verklaren hoe een electron zijn gedrag verandert: op het ene moment gedraagt het zich als een schijnbaar vast deel en op een ander moment gedraagt het zich als een energiegolf afhankelijk of het wordt waargenomen? 

En hier komen we in een duidelijker licht terug, naar het citaat van Richard Conn Henry, professor in de natuurkunde en astronomie bij de Universiteit van Johns Hopkins: "Kom eroverheen, en accepteer de onbetwistbare conclusie. Het universum is immaterieel-mentaal en spiritueel." 

Er is hier maar Eén Geest, die uit velen lijkt te bestaan. Er is slechts Eén universele intelligentie die zich manifesteert als schijnbaar levende en niet-levende materie met een apart bestaan in zichzelf. 

Zoals Einstein ons herinnert, is het allemaal een zeer overtuigende illusie.

Bron: Reality Unveiled: The Hidden Keys of Existence That Will Transform Your Life (and the World) door Ziad Masri

Geen opmerkingen:

Een reactie posten