Klimaatsveranderingen door Kanteling van de Aardas?

De Inuit Ouderen zeggen allemaal hetzelfde: “De hemel is veranderd, de zon staat hoger dan een paar jaar geleden; de zon, de maan en de sterren zijn allemaal aan het veranderen. Dit beïnvloedt de temperatuur en zelfs hoe de wind waait. Het lijkt erop dat de aardas gekanteld is.”
Hetzelfde verhaal vertellen Inuit Ouderen uit vier nederzettingen die duizenden kilometers van elkaar gescheiden zijn. Ze hebben dus onafhankelijk van elkaar geconcludeerd dat de klimaatsveranderingen veroorzaakt worden door een kanteling van de aardas.

In het verre noorden is het een groot gedeelte van het jaar donker, waardoor de Inuit zeer vertrouwd zijn met de patronen van de hemellichamen. Vroeger navigeerden ze tijdens de donkere dagen met behulp van de sterren, dus als de Inuit spreken over de zon en de sterren, dan doen ze dit vanuit een intense kosmische kennis.

Ik las dit artikel een paar maanden geleden en dacht toen: “Het kan toch niet dat de aardas gekanteld is, want waarom wordt hier niets in de media over verteld.” Hierna ben ik verder gaan zoeken op het Internet en het leek erop dat de Inuit toch gelijk kunnen hebben. Op het Internet zijn namelijk diverse amateur astronomen die hetzelfde zien: de maan en de sterren staan hoger dan voorheen. Vanaf het zuidelijk halfrond gezien is de zon 5 graden meer naar het zuiden verplaatst en staat de zuidelijke hemelpool hoger dan voorheen. Op het noordelijk halfrond komt de zon iets meer naar het noorden op, volgens hen.
(Zie: http://www.isuma.tv/hi/en/inuit-knowledge-and-climate-change/tilted-earth-has-changed-everything, http://www.zetatalk.com/index/earthrv9.htm, http://axischange.wordpress.com/2007/08/09/earth’s-axis-has-changed-›-create-new-post-—-wordpress/http://zetatalk.com/index/orbits.htm).

Deze verschuiving staat echter los van het verplaatsen van de magnetische polen. De magnetische polen zijn al lang aan het verschuiven, maar door hierdoor verschuiven vanaf ons gezichtspunt de hemellichamen echter niet. De hemellichamen verschuiven iedere 72 jaar één graad als gevolg van precessie; maar de verplaatsing waar de Inuits het over hebben is veel groter.

Inuit Ouderen uit Nunavut in Resolute Bay, Iqaluit, Igloolik en Pangnirtung zagen allemaal dat de sterren, de maan en de zon verplaatst zijn. De zon stijgt nu hoger, blijft langer en is warmer dan vroeger.

Als dit inderdaad het geval zou zijn, dan zouden de oude gebouwen die op de zon zijn uitgelijnd niet meer 'werken', lijkt me. De bekendste is de piramide van Kukulkan in Chichen Itza, tijdens iedere equinox (begin van de lente en begin van de herfst) lijkt het net dat er een grote slang de trappen van de piramide afdaalt.

2010 was geen uitzondering en de piramide 'werkt' nog steeds: tijdens de equinox daalde Kukulkan weer af, zie deze mooie foto:De aardas is dus niet gekanteld. Blijkbaar worden de veranderingen die de Inuit zien door iets anders veroorzaakt. Volgens onderzoeker en filmmaker Ian Mauro is de verschuiving van de hemellichamen een optische verschuiving, dat wordt veroorzaakt door een complexe wisselwerking tussen de wind, atmosfeer, aarde en ijs. De observatie dat de hemellichamen verschuiven is eigenlijk het bewijs van een warmer wordende wereld.


Bronnen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten