Verband tussen Fluoride en Hart- en Vaatziekten Aangetoond


In baanbrekend nieuw onderzoek is het verband aangetoond tussen sodium fluoride en hart- en vaatziekten, doodsoorzaak nummer één in de westerse wereld. Wetenschappers hebben ontdekt dat de inname van fluoride verharding van de aderen stimuleert, een aandoening die bekent staat als atherosclerose of aderverkalking en een sterk verband heeft met hart- en vaatziekten. Sodium fluoride wordt ondanks felle tegenstand van gezondheidsdeskundigen en eerdere studies wereldwijd nog steeds toegevoegd aan tandpasta en in sommige landen zelfs aan drinkwater.

In hun onderzoek keken de wetenschappers naar de relatie tussen de inname van fluoride en de verkalking of verharding van de aderen. De onderzoekers ontdekten tijdens een studie naar 60 patiënten een duidelijk verband tussen de consumptie van fluoride en aderverkalking.
Het onderzoek is gepubliceerd in het januari nummer van het tijdschrift Nuclear Medicine Communications en benadrukt het feit dat blootstelling aan fluoride mogelijk verantwoordelijk is voor de aanhoudende hart- en vaatziekten. In 2008 eiste deze ziekten 17 miljoen levens.

Volgens de schrijvers van de studie:
“De opname van fluoride bij patiënten met hart- en vaataandoeningen was veel hoger dan bij patiënten zonder hart- en vaataandoeningen.”

Verbazend genoeg is dit niet de eerste studie die is gepubliceerd over de gevaren van fluoride, maar er zijn nog steeds veel landen, waaronder de Verenigde Staten, die fluoridering van drinkwater toestaan. De Amerikaanse regering zei eerder dat het de waterfluoridering wilde terugdringen naar aanleiding van een grootschalig onderzoek waaruit bleek dat fluoride de cognitieve functies van kinderen verstoort. Deze aankondiging bleek echter een pr-stunt om de enorme golf van kritiek te sussen.


Zie ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten