Oud Leed Verwerken

Ga op zoek naar jezelf. Vertrouw op je eigen gevoel en de kennis en de lessen zullen zich aandienen als je er klaar voor bent; iedere keer weer een stapje dieper. 

Dat is het mooie als je zelf de beslissing hebt genomen om je bewustzijn te verruimen, maar je dient ook je donkere kelder schoon te maken. Alle negatieve ervaringen die in je lichaam zitten en de doorstroming van de energie in je blokkeren, moet je naar de oppervlakte laten komen, zodat je ze onder ogen kunt zien. Zodat je beseft dat je het al die tijd hebt onderdrukt, of dat je het niet wilde beseffen.


Laat die ervaringen die je pijn hebben gedaan naar boven komen, en voel de pijn. Ja, die pijn zul je wel degelijk voelen. Dan is het moment gekomen om die pijn eruit te laten, huil uit, laat het los en voel je verlost. Misschien wil je het eruit schreeuwen. Doe dat! Doe wat goed voor je voelt, zolang je een er ander niet mee belast. Je zult je hierna lichter voelen. Wellicht ben je teneergeslagen of verdrietig, ga dan de natuur in en beleef hoe vrolijk de vogels fluiten, wees blij met jezelf en met het pad dat je hebt gekozen. Met behulp van meditatie kun je antwoord op je vragen krijgen en weggestopte ervaringen weer naar boven halen.

Hierna zullen er weer andere oude opgekropte ervaringen naar boven komen en zul je weer pijn voelen, die je ook weer los moet laten, uithuilen, het opnieuw beleven, en vergeven. Vergeef de anderen zodat het je niet meer raakt, zodat je jezelf vrij maakt van de negativiteit. Op deze manier maak je je donkere kelder schoon, waardoor je steeds meer jezelf wordt, steviger in je schoenen staat en bewuster wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten