Kijk op Geboorte en Dood in een Indiaans dorp in het zuiden van de V.S.

Het schitterende verhaal hieronder over de kijk op geboorte en dood in een Indiaans dorp in het zuiden van de V.S., voor de Europese invasie, komt uit het boek van Brian L. Weiss, M.D. met de titel “Only Love is Real. The Story of Soulmates Reunited.”


Elizabeth ging snel in een diepe hypnotische trance. Binnen een paar minuten gingen haar ogen van links naar rechts onder haar gesloten oogleden alsof ze een oud uitzicht bekeek.


"Het zand is mooi,” begon ze, herinnerend aan een leven als een Indiaanse in het Zuiden, waarschijnlijk aan de westkust van Florida. "Het is zo wit... Bijna soms roze.... Het is zo fijn, net als suiker." Ze zweeg even. "De zon gaat onder in de grote zee. In het oosten zijn grote moerassen, met veel vogels en dieren. Er zijn veel kleine eilanden tussen de moerassen en de zee. De wateren zijn gevuld met goede vis. We vangen de vis, in de rivieren en tussen de eilanden. "Ze zweeg weer, daarna ging ze verder.


"We zijn in vrede. Ik heb een gelukkig leven. Mijn familie is groot;.. Ik lijk met veel mensen in het dorp verbonden te zijn. ik heb kennis van wortels, planten en kruiden ... Ik kan van planten medicijnen maken..... . ik kan genezen. "


In Indiaanse culturen stond er geen straf op het gebruik van helende drankjes of op andere holistische praktijken. In plaats van heksen te worden genoemd en te worden verdronken of verbrand op de brandstapel, werden genezers gerespecteerd en vaak vereerd.


Ik nam haar verder mee in dat leven, maar er ontstonden geen trauma's. Haar leven was rustig en bevredigend. Ze stierf van ouderdom, omringd door het hele dorp.


"Er is heel weinig verdriet over mijn dood," merkte ze zwevend op boven haar verschrompelde oude lichaam en de scène eronder bekeek, "ook mijn gehele dorp lijkt daar te zijn."


Ze was helemaal niet van streek door het ontbreken van rouw. Er was een groot respect en  zorg voor haar, voor haar lichaam en haar ziel. Alleen het verdriet ontbrak.


"We willen niet rouwen om doden, omdat we weten dat de geest eeuwig is. Het komt in menselijke vorm terug als zijn werk niet af is," legde ze uit. "Soms door zorgvuldig onderzoek van het nieuwe lichaam, kan men achter de identiteit van het voorgaande lichaam komen."


Ze dacht even na over dit concept. "We kijken naar geboortevlekken waar voorheen littekens zaten en naar andere tekens," zei ze.


"Evenzo, vieren wij geboortes niet zo veel... Ook al is het goed om de geest weer terug te zien." Ze zweeg even, misschien wel op zoek naar de woorden om dit concept te beschrijven.


"Hoewel de aarde erg mooi is en voortdurend de harmonie en onderlinge verbondenheid van alle dingen toont... dat een grote les is...  is het leven veel moeilijker hier. Bij de grote geest is er geen ziekte, geen pijn, geen scheiding.. .. Er is geen ambitie, geen competitie, geen haat, geen angst, geen vijand.... Er is slechts vrede en harmonie. Dus de kleinere geest, die terugkeert, kan niet gelukkig zijn om zo'n plek te verlaten. Het zou voor ons verkeerd zijn om te feesten als de geest droevig is. Het zou heel egoïstisch en gevoelloos zijn", concludeerde ze.


"Dit betekent niet dat we de terugkerende geest niet verwelkomen", voegde ze er snel aan toe. "Het is belangrijk om onze liefde en genegenheid te tonen tijdens deze kwetsbare periode."


Nadat ze dit fascinerende concept van dood zonder verdriet en geboorte zonder feest had uitgelegd, was ze stil, rustend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten