Q'eros Sjamanen uit Peru

De heilige berg Ausengate, bron
Het Q'ero volk leeft hoog in de Andes bergen, op zo'n 4.200 m, in Peru. In het Andes gebergte zijn ze legendarisch, doordat ze de meest pure vorm van een oeroude levenswijze hebben bewaard, die terug gaat naar een tijd ver voor de Inca's. Volgens de overlevering waren hun voorouders de enige die zichzelf redden van de Spanjaarden. De meeste traditionele en krachtige sjamanen die afstammen van de Inca's vinden we bij de Q'eros. Het mooie van de sjamanistische traditie is dat ze geen hallucinerende middelen gebruiken of dieren slachten, ze werken puur met energie en spirits.

De bevolking bestaat uit zo'n 2.000 mensen die in de Vilcanota bergen leven, ten zuidoosten van Cusco in Peru. Ze zijn lange tijd van de buitenwereld afgesloten geweest, doordat ze heel afgelegen wonen, en hebben daardoor hun tradities kunnen behouden. De laatste tijd dringt de westerse consumptie maatschappij steeds meer in hun gebied binnen, waardoor hun eigen cultuur langzaam verloren gaat.
Q'ero sjamanen, bron.
Al honderden jaren leeft er onder de Q'eros een belangrijke profetie, waarin er een nieuw tijdperk wordt aangekondigd:
Als het ijs in de hogere delen van het Andes gebergte gaat smelten, dan moeten de Q'ero vanuit de bergen afdalen om hun kennis met de wereld te delen.
Dat punt werd rond 1980 bereikt.

Door de temperatuursverandering zullen er in de menselijke lichamen chemische veranderingen optreden, ook hormonale veranderingen. Deze nieuwe tijd gaat over het weerzien van de voorouders, waardoor er nieuwe dingen zullen beginnen.

De Q'ero beschouwen zichzelf als kinderen van de sterren, ze zeggen letterlijk dat ze daar vandaan komen, en wel specifiek van de Plejaden.

Bronnen:
  • Boek "The Path of the Energetic Mystic. Part 1. A Key to Open Your Heart." geschreven door Inge Teunissen en Dennis Alejo Mango.
  • Informatie die ik tijdens de opleiding "Sjamanistisch healer" bij Blue Kachina Academy heb opgedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten