Maya Oudste Don Alejandro Cirilo Perez Oxlaj spreekt openlijk over de Dreamspell

Dit is een fantastisch interview met de Maya-oudste, Don Alejandro, die wordt gevraagd naar de Dreamspell en of het inderdaad een Maya-kalender is.


Vraag aan Don Alejandro:
In de moderne wereld zijn er nieuwe kalenders uitgevonden die soms ‘Maya’ worden genoemd, zoals de Dreamspell-kalender. Wat vinden de Maya's van deze kalenders?


Don Alejandro zijn antwoordt:
Kijk mijn broer... Als je schrijver wilt worden, doe dan gewoon goed werk. Omdat wij als Maya's met onze kalender geen dag kunnen toevoegen of er een dagje uit kunnen nemen. We kunnen niets veranderen of aanpassen.

Dus andere mensen, als ze dingen doen, doen ze het gewoon zonder reden. Gewoon omdat ze het zo willen doen. En het resultaat is dat ze de mensen verwarren.

Ik zal je één ding vertellen.
De Maya's zeggen dat er sommige dingen zijn aan de Maya-cultuur die alleen de Maya's begrijpen. Met andere woorden, de Maya's hebben overal een reden voor.
Maar de andere mensen die het begin of de principes niet kennen, proberen dingen te doen waarvan zij denken dat goed voor hen is. En ze verwarren  mensen alleen maar. 

De persoon die zo handelt is de heer José Argüelles.
Hij kwam bij ons op bezoek en sprak met ons. En hij vertelde dat hij deze kalender van de Dertien Manen wilde laten zien. En we zeiden tegen hem dat hij niet het recht had om onze kalender te wijzigen.

Bekijk de video hieronder, daarin deelt Don Alejandro zijn mening over Jose Arguelles en legt hij uit dat de Dreamspell geen Maya-kalender is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten