Oera Linda

Hieronder kun je een interessante selectie zien uit een podcast over de Oera Linda. Het boek de Oera Linda vertelt een heel ander verhaal over de geschiedenis van Nederland. 

 De Oera Linda schijnt een heel ander licht op onze voorchristelijke voorouders. In de serie "Het Verhaal van Nederland" die op TV is geweest wordt gesuggereerd dat de Oude Friezen voordat ze gekerstend werden, mensen offerden. Er is een indringende scene waarbij twee kinderen aan een paal worden vastgebonden op het wad en dus verdinken, als een offer aan de goden, om ze gunstig te stemmen. Dat wordt nu dus aan de Nederlandse bevolking en ook aan kinderen verteld. 

 En dat is altijd het idee geweest: dankzij de kerstening zijn we meer beschaafd geworden en daarvoor waren we allemaal wilde barbaren. Dat was natuurlijk een hele grote reset, waarbij alles wat daarvoor was gedemoniseerd en vernietigd moest worden. Als uit deze teksten blijkt dat er wel degelijk een hoge beschaving was met burchten maar ook schrift, onze verre voorouders hadden dus schrift, dan ga je heel anders kijken naar het collectieve onderbewustzijn, door honderden jaren van geestelijke mishandeling door de kerk.

 Het Oera Linda boek laat iets zien over een grote reset die er ooit is geweest. En als je dat principe goed begrijpt, ook omdat tijd cyclisch en niet lineair is, dan ga je de geschiedenis beter begrijpen als je er op die manier naar gaat kijken. Een sterk identiteitsgevoel is belangrijk. Wie ben ik? Waar ga ik naar toe? Waar kom ik vandaan?
  Hier kun je de gehele podcast beluisteren: https://www.youtube.com/watch?v=YMeQEGvdd_k&t=317s

Geen opmerkingen:

Een reactie posten