vrijdag 19 oktober 2007

Ziel van John Lennon bezoekt zijn zoon

Julian Lennon is bezocht door de ziel van zijn vader, John Lennon, tijdens het maken van een nieuwe film in Australie. Deze film, "Whaledreamers", vraagt aandacht voor de bescherming van de walvissen. Jullie Lennon stemde toe toen hij door Aboriginals werd gevraagd om mee te doen aan een oude ceremonie. Tijdens deze ceremonie gaf een oudere Aboriginal hem een witte veer, waardoor Julian sprakeloos werd. Dit was een zeer emotioneel moment voor Julian, want voordat zijn vader overleed vertelde hij het volgende tegen Julian: "Als er ooit iets met me gebeurd, let dan op een witte veer en je zult weten dat ik er voor je ben, ik zal je altijd beschermen."


Julian Lennon is echter niet de enige die de overleden John Lennon heeft ervaren, ook Paul McCartney gelooft dat John voor de band verscheen in de vorm van een witte pauw tijdens de opname van de Beatles single Free as a Bird in 1995. Paul, Ringo Starr en George Harrison poseerden buiten de studio voor een foto en de vogel verscheen opeens in het veld van de camera. Paul zei: "Dat was John. Eng he? Het was alsof John bij ons was. We voelden dat allemaal tijdens de opname. Hierna voegden we aan het einde van de single een teruggespeelde opname toe, om te lachen. Nadat de single klaar was en we ernaar luisterden hoorden we aan het einde 'zzzwrk nggggwaaahhh jooohn lennnnon qwwwrk.' Ik zweer het, het was zoals, "Het is John. Hij vind het mooi!"


Ook Liam Gallagher, de zanger van Oasis, zegt dat de ziel van John hem een keer midden in de nacht heeft bezocht: "Ik was in Manchester bij een vriend toen ik sliep. Ik herinner me dat ik opstond en me heel vreemd voelde. Ik draaide me om en daar zag ik mezelf op bed liggen, en viel toen terug in mijn lichaam. Er was een aanwezigheid daar en het was hem, John Lennon".


John Lennon werd in 1980 op veertig jarige leeftijd dood geschoten door Mark Chapman, terwijl hij het Dakota gebouw in New York binnen liep.

0 comments:

Een reactie posten