maandag 3 november 2008

Mijn boek in nieuwsbrief van Logica

Afgelopen week heb ik een stukje in de nieuwsbrief van Logica (mijn werkgever) geschreven over mijn nieuwe boek, die naar ongeveer 1.500 mensen is verstuurd; misschien krijgt mijn boek hierdoor meer aandacht.

Ik heb het volgende geschreven over mijn boek:

De Maya’s zijn één van de weinige oorspronkelijke Amerikaanse volkeren die een geschreven geschiedenis hebben. Jammer genoeg zijn er door de Spaanse verovering van Midden-Amerika aan het begin van de zestiende eeuw veel boeken verbrand, waardoor er slechts een heel klein aantal boeken zijn overgeleverd. Hierdoor en door de Spaanse kolonisatie is er nog veel onduidelijk over de oude Maya’s.

Rond 1996 las ik het boek “De voorspellingen van de Maya’s ontsluierd” van Adrian Gilbert en raakte zo geïnteresseerd in de Maya’s, die ons vertellen dat we in een bijzondere tijd leven. Door de jaren heen en na twee rondreizen door Midden-Amerika had ik besloten om zelf een boek over de Maya’s te schrijven, doordat ik geen enkel boek was tegengekomen die een duidelijk en helder beeld over hun goden en hun geloof gaf. Hieronder volgt een korte samenvatting van mijn boek.

Hun heilige boek heet Popol Vuh en beschrijft de schepping van de wereld en de geschiedenis van de Maya’s , hierin wordt het middelpunt van onze Melkweg als een zwart gat beschreven, terwijl de wetenschap dit pas een aantal jaar geleden heeft ontdekt en ook hun kalenders zijn merkwaardig genoeg geavanceerder dan onze eigen kalender. Hun goden zijn symbolische namen voor manifestaties van spirituele energieën, die op bepaalde manieren zichtbaar of voelbaar worden, waarbij de spirituele wereld de bron, de levenskracht, van al het bestaan is. Het doel van ieder van ons is om uiteindelijk een verlicht wezen te worden. Tijdens onze vele levens krijgen we mogelijkheden om onszelf te verbeteren, want dingen gebeuren namelijk niet zonder reden, maar hebben een reden, een doel.

De geavanceerde Maya kalenders zijn gebaseerd op kosmische cycli en op 21 december 2012 begint er een nieuwe cyclus van ruim 5.000 jaar. We leven dus in een bijzondere tijd, een tijd waarin er veel op aarde zal veranderen. Tot de geboorte van het nieuwe tijdperk bevinden we ons in een grote transformatie, dit zal gepaard gaan met natuurrampen en klimaatsveranderingen. De laatste jaren zijn er veel boeken over 2012 verschenen die vooral angst opwekken, maar volgens de Maya’s zal het een tijd worden waarin “de Oude Wijzen terugkeren”, de kennis van de voorouders zal terugkomen in de vorm van verlichtte mensen. Het zal een tijd worden waarin we op een meer spirituele manier gaan leven, waarbij materiële status en eigenbelang niet meer belangrijk is. We zullen ontwaken en inzien dat het ons doel is om anderen te helpen. Verschillen zullen als positief worden ervaren, doordat verschillen, andere culturen, andere geloven, ons een kans bieden om de wereld en jezelf van een andere kant te zien. Deze transformatie gebeurt niet binnen één dag, maar is nu al aan de gang; uiteindelijk zullen we inzien dat we allemaal broers en zussen van elkaar zijn, en dat iedereen een andere ik is.

Als je geïnteresseerd bent, kun je op mijn blog de Inleiding van mijn boek lezen:
http://mikegeubel.blogspot.com/2008/09/inleiding-van-mijn-boek-maya-mysterin.html

Mijn boek is te bestellen op Internet op de site van www.freemusketeers.nl:
http://www.freemusketeers.nl/index.php/pagina/boeken/aktie/details/boek/1196/maya-mysterien-ontwaken.html

0 comments:

Een reactie posten