maandag 23 november 2009

Grote Klimaatsverandering 5200 Jaar Geleden - Einde van de Derde Zon

Lonnie Thompson, professor van geologische wetenschappen, heeft aanwijzingen gevonden dat 5200 jaar geleden het klimaat drastisch veranderde. Lijkt dit de Maya mythe over voorgaande perioden (Zonnen) van ieder 5200 jaar te bevestigen?

Lonnie Thompson heeft over de gehele wereld ijskernen uit gletsers geboord, voornamelijk in de tropen. IJskeren uit de Quelccaya gletser in Peru, de grootste gletser in de tropen, onthulden een groot geheim: 5200 jaar geleden veranderde het klimaat drastisch! Doordat de gletser momenteel aan het smelten is, kwamen er planten tevoorschijn die 5200 jaar onder het ijs hadden gelegen. Dit zijn zachte planten en moeten zijn ontsloten door een zeer grote sneeuwval, een sneeuwval en klimaatsverandering die zeer abrupt begon om deze plant in te pakken zonder het te doden. Dat is verbazingwekkend.

We weten dat die planten gedurende 5200 jaar niet blootgesteld zijn geweest aan de buitenlucht en dat het klimaat toen anders was. Voor die periode stroomde er veel meer warm water langs de kust van Peru.

Ook de IJsman Oetzi, die in de Alpen is gevonden, werd 5200 jaar geleden door het ijs gevangen, en het gebeurde ook plotseling. En ook ijskernen uit de ijsvelden van de Kilimajaro tonen aan dat het klimaat in Afrika 5200 jaar geleden drastisch veranderde: het werd veel droger, de groene Sahara werd een droge woestijn. Antropologen denken dat veel mensen toendertijd hun nomadische levensstijl opgaven en gingen samen wonen in steden.

Ook boomringen van bomen uit Engeland en Ierland tonen aan dat de droogste periode 5200 jaar geleden was.

Lonnie Thompson gelooft dat de gebeurtenis van 5200 jaar geleden is veroorzaakt door een dramatische verandering in zonne-energie die de aarde bereikt. Wetenschappers weten dat de Kleine IJstijd, een globale koele periode tussen 1450 en 1850 na Chr., samen viel met twee perioden van lage zonneactiviteit. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 5200 jaar geleden, de zonne-energie plotsklaps daalde en vervolgens gedurende een korte periode steeg. Thompson gelooft dat deze hoge verandering van zonne-energie een klimaatsverandering activeerde, die hij in al zijn registraties tegenkwam.

Dit kan natuurlijk geen toeval meer zijn, want volgens de Maya’s eindigde 5200 jaar geleden de Derde Zon, de voorgaande grote cyclus, en de huidige Vierde Zon, zal in 2012 of 2040 eindigen. De Maya’s noemen de perioden van 5200 jaar Zonnen, en kan niet anders dat deze perioden met een grote cyclus van de zon te maken hebben, een cyclus die de wetenschap nu net aan het ontdekken is.

“Het bewijs is duidelijk dat er een grote klimaatsverandering aan de gang is”, aldus professor Lonnie Thompson.

Bronnen:

0 comments:

Een reactie posten