Mijn Geloof - Kosmologie

Mijn geloof is geen officiele godsdienst, ik noem hetzelf kosmologie, omdat het voor het gehele universum geldt. We zijn tenslotte niet alleen in de ruimte.

Liefde is het belangrijkste dat er is in het heelal. Liefde is licht! Dat licht zit in iedereen, liefde zit in iedereen, licht is het Hart van de Hemel, dit Hart van de Hemel is in iedereen (ik noem God het Hart van de Hemel zoals de Maya's het noemen, ik vind het een mooiere naam dan God of Allah, doordat ik het zie als de grote centrale kracht waar alles uit is ontstaan en waar we uiteindelijk naar terugkeren).

Het maakt niet uit wat voor godsdienst of geloof je hebt, al heb je helemaal geen godsdienst. Of je de kracht God, Allah, Jahweh of Hart van de Hemel noemt, deze kracht omvat alles en is in alles, in iedereen, in dieren, bomen, planten, stenen, rivieren en bergen.

Omhels deze kracht en voel de kracht door bewust te leven:

• Ieder wezen is verantwoordelijk voor zijn eigen ziel en bezit die. Eer jezelf, respecteer jezelf, houd van jezelf. Hieruit vloeit respect voort, en liefde en eer voor alles op aarde, wat allemaal van Hart van de Hemel is.

• Eén mens is het geheel, en dat is één mens, en dat is het geheel, en dat is de kring van licht ononderbroken. Verdraagzaamheid. Eerst voor jezelf, en vervolgens voor de hele mensheid.

• Wat gegeven wordt, moet teruggenomen worden, moet naar zijn bron terugkeren. Vriendelijkheid, welwillendheid, voor jezelf, en daardoor leer je je hart voor anderen te openen.

• Er is niet één wezen, niet één levend wezen, dat het Hart van de Hemel niet in zich draagt, in zijn hart. En van deze wet is geen man, geen vrouw en geen kind uitgezonderd. Zachtmoedigheid…die je eerst aan je eigen hart geeft, dat genezen zal worden en dan naar alle andere harten uit zal gaan. Je moet de leiding hebben over je eigen ziel.

• Alle dingen, ieder wezen, alle levende dingen keren naar de bron terug, en die bron is het Hart van de Hemel, is het licht. Nederigheid…die uit alle spirituele groei voorkomt. Sterven is een geboorte-ervaring.

• Elke ziel heeft een keuze, en zal de keuze maken, en heeft, alleen al door het feit dat hij bestaat, die keuze gemaakt. Medeleven…want door het verdriet of het lijden van een ander met liefde en sympathie te beantwoorden, zul je je eigen ziel veel beter gaan begrijpen. Wonderen zijn niet alleen die gebeurtenissen die we in de godsdienstige boeken lezen. Wonderen gebeuren ook in onze huidige wereld, en elke dag.

• Elke ziel is zijn eigen wet. Goedertierenheid…leef volgens deze regels, met goedertierenheid, met hoffelijke welwillendheid. De waarheid is datgene wat je hart raakt, en wat binnen in het hart van je ziel, die Hart van de Hemel is weerklinkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten