De Geheime Piramides van China

Pas sinds 1912 is het in het westen bekend dat er ook in China piramides zijn, dankzij twee handelaren, Fred Meyer Schroder en Oscar Maman die in tabak en kandelaren handelden, en in het gebied Qin Chuan waren. Ze zagen dat het landschap bezaaid was met verhogingen, en volgens Schroder was de grootste 300 meter hoog. Een boeddhistische monnik vertelde hen dat in een boekwerk in het klooster over zeer oude piramides wordt gesproken, terwijl dit boekwerk zelf ook al 5.000 jaar oud is. De piramides zijn dus nog veel ouder dan 5.000 jaar en zouden gebouwd zijn door oude keizers die niet van de aarde kwamen. Dit was in een tijd dat de 'oude keizers' China regeerden, deze oude keizers zeiden zelf altijd dat ze niet van de aarde kwamen. Ze werden zonen van de hemel genoemd en waren in glimmende metalen vliegende draken naar de aarde gekomen. Deze buitenaardse oude keizers zagen er geelachtig uit en hadden een tenger postuur, hun hoofden waren erg groot vergeleken met de rest van hun lijf.

In 1945 zag de Amerikaanse leger piloot James Gausmann een piramide vanuit zijn vliegtuig, die tot dan toe onbekend was in het westen. Hij vloog over het Qin Ling Shan gebergte, zuidwestelijk van Xi'an, en maakte er vanuit zijn vliegtuig een foto van omdat hij wist dat niemand hem zou geloven; het was namelijk onmogelijk om er te landen. De piramide was geheel schitterend wit, en kon van steen maar ook van metaal zijn, maar het mooiste was de punt die van een soort edelsteen was gemaakt. Deze piramide werd daarna de Grote Witte Piramide genoemd, en de foto verdween in het Amerikaanse archief.

Twee jaar later, in 1947, vloog de Amerikaanse piloot Maurice Sheahan over deze piramide en zei dat het ongeveer 500 voet (152 meter) hoog is en ongeveer 61 kilometer ten zuidwesten van Xi'an in China in de Qin Lin vallei ligt. Ook hij maakte een foto die in de pers verscheen met het verhaal dat de piramide 1000 voet (304 meter) hoog zou zijn, maar dat berust volgens Maurice Sheahan op een misverstand, volgens hem was de piramide ongeveer 500 voet hoog. Maurice Sheahan of James Gaussman maakte de foto die hier links is afgebeeld.

Hierna werd de Republiek China een feit en was het land voor buitenlanders gesloten.

In 1962 las Bruce Cathie, een piloot uit Auckland in Nieuw-Zeeland, het dagboek van Fred Meyer Schroder en nam contact op met de Chinese ambassade in Wellington. Tot zijn verbazing werd hem verteld dat er helemaal geen piramides bestaan in China. Later erkenden de Chinese autoriteiten het bestaan van zulke structuren, maar zeiden dat het geen piramides waren, het zouden graven uit de Han Dynasty zijn. Bruce Cathie heeft een boek geschreven over de Grote Witte Piramide (The Bridge of Infinity), maar heeft deze nooit gevonden en ik denk dat hij nooit in het gebied is geweest.

Hartwig Hausdorf was gepassioneerd over de Chinese oude geschiedenis, bezocht China regelmatig en besloot om op zoek te gaan naar de Grote Witte Piramide. In 1993 raakte hij in Wenen bevriend met Chen Jianli. Chen Jianli is in Xi'an geboren en heeft mensen erover horen praten, al toen hij klein was, en wist dat er in de buurt van Xi'an een groep piramides staan die minimaal 2.000 jaar oud zijn. Mensen gingen niet of mochten er niet naar toe gaan. Na een avond vol levendige discussies bood Chen Jianli aan om zijn kennissen en beambten in Beijing te raadplegen, zodat Hartwig Hausdorf het gebied zou kunnen bezoeken. Dankzij Chen Jianli mocht Hartwig Hausdorf het verboden gebied bij Xi'an drie keer bezoeken: in maart en oktober in 1994 en in de zomer van 1997.
Hartwig verbleef eerst in Beijing waar hij ontdekte dat de Chinese archeologen van de Academie van Wetenschappen niet over de piramides wilde praten. Pas toen hij de Gausmann foto liet zien, gaven ze onwillig toe dat er slechts een paar piramide-achtige structuren bij Xi'an bestaan.

Een paar dagen later stonden Hartwig en Peter Krassa in groen veld, ongeveer een kilometer buiten de plaats Xianyang, ongeveer 61 kilometer ten westen van Xi'an. Xi'an was vroeger de hoofdstad en wordt nu gezien als de wieg van de Chinese beschaving. Er was geen hoge piramide te zien, maar er waren wel piramides op deze stille vlakte. Voor Hartwig stond een prachtige symmetrische piramide van ongeveer 60 meter hoog, waarop veel bomen stonden. Gedurende de laatste vier of vijf jaar hadden de Chinese er snel groeiende bomen op geplant. Hij telde twintig piramides, die in hoogte verschillen tussen 25 en 100 meter. Hij kreeg echter geen toestemming om de piramides te onderzoeken en voor zover bekend is er geen enkele piramide tot op heden onderzocht. De Grote Witte Piramide heeft hij niet gevonden.

Professor Wang Shiping uit Xi'an, vertelde aan Hartwig Hausdorf en Peter Krassa dat hij gelooft dat de piramides deel uitmaken van een groot systeem van heilige lijnen volgens het feng shui concept van de ' wegen van de draak', zogenaamde leylijnen. Wang schat dat de piramides 4.500 jaar oud zijn en dat ze volgens sterrenbeelden neer zijn gezet, net zoals de piramiden op het Gizeh-plateau in Egypte. Hartwig ontdekte tijdens zijn tijd in China dat hoewel niemand hem iets over de Grote Witte Piramide kon vertellen, ze allemaal op zijn minst van het bestaan hadden gehoord.

Hartwig Hausdorf had videobeelden gemaakt en thuis gekomen zoomde hij op de beelden in en zag dat er wel honderd piramides in de omgeving staan. Het gehele gebied beslaat ongeveer 2.000 vierkante kilometer. Hoeveel piramides er precies in het gebied liggen is onbekend, doordat het geheim militair gebied is en o.a. voor de Chinese ruimtevaart wordt gebruikt. Dit gebied wordt ook wel het Chinese Area 51 genoemd en blijkbaar heeft de Chinese overheid expres planten en bomen op deze piramiden geplant, zodat ze er als gewone heuvels uitzien.

Volgens Hartwig Hausdorf zijn de piramides gemaakt van klei, maar zijn ze door de eeuwen heen steenhard geworden. Veel piramides zijn beschadigd door landbouw, erosie en door de lokale bevolking die ze als bouwmaterialen gebruiken.

1 opmerking:

  1. Je kunt sommige structuren zien in google maps zie bijvoorbeeld:
    http://maps.google.nl/maps?f=d&hl=nl&geocode=&saddr=34.361931,108.634679&daddr=&mra=mi&mrsp=0&sz=16&sll=34.362161,108.635387&sspn=0.015428,0.033646&ie=UTF8&t=h&z=16&om=1

    BeantwoordenVerwijderen