maandag 5 november 2007

Alvaro Colom nieuwe president van Guatemala

Alvaro Colom wordt de nieuwe president van Guatemala, volgens de voorlopige uitslagen kreeg hij 53 procent van de stemmen en is van de politieke partij de Nationale Eenheid van de Hoop (UNE). Hij heeft beloofd om de strijd aan te binden met de armoede in dit prachtige land: hij wil banen scheppen, het rechtssysteem hervormen en sociale programma's opzetten voor de armen die meer dan de helft van de 13 miljoen inwoners uitmaken. Tijdens de burgeroorlog (1960 - 1996) zette hij zich in voor mensen die naar de afgelegen hooglanden waren gevlucht en hij is ook tot Maya priester gewijd. Meer dan de helft van de bevolking moet rond zien te komen van 1,38 euro per dag.

Is er dan eindelijk hoop voor de Maya's in Guatemala, waarvan het grootste deel in armoede leeft? Zullen dan eindelijk de misdaders van de burgeroorlog opgepakt worden (de meesten zijn zeer rijke en hooggeplaatste figuren in Guatemala zelf)?

Laten we hopen dat dit nu eindelijk zal gaan gebeuren en dat met name de Maya's de mogelijkheid krijgen om een beter bestaan op te kunnen bouwen in dit prachtige land.

0 comments:

Een reactie posten