Enorme vulkanen onder poolijs, maar wetenschappers zien geen verband met smeltend ijs!

Tot nu dachten wetenschappers dat lava rustig uit gaten in de zeebodem druppelt, doordat de enorme druk van het bovenliggende water krachtige vulkaanuitbarstingen tegenhoudt.
Nu weten we dat het anders is. Robert Reeves-Sohn van het Woods Hole Oceanographic Institution (WHOI) in Massachusetts en zijn collega's ontdekten gekartelde, glasachtige steenformaties verspreid langs de vulkanen. Dit duidt op explosieve vulkanische uitbarstingen die tussen 1999 en 2001 plaatsvonden.

Het poolijs smelt en men geeft hiervan CO2 de schuld. Deze vulkanen onder het poolijs zijn in mijn ogen de echte oorzaak waardoor het poolijs smelt, maar wetenschappers zien geen significant verband!! Dit is toch te gek voor woorden! Onder het ijs worden enorme hoeveelheden lava van honderden graden Celsius uitgestoten, waardoor het water opwarmt. Hierdoor gaat het ijs erboven toch smelten?!

"Wij geloven niet dat vulkanen veel invloed op het bovenliggende ijs hebben," vertelde Reeves-Sohn aan LiveScience, "maar ze lijken een grote invloed op het bovenliggende water te hebben gehad." "Bij uitbarstingen komen grote hoeveelheden kooldioxide, helium, metalen en warmte over grote afstanden in het water terecht, zei hij."
Er komt dus een enorme hoeveelheid warmte in het water terecht, maar de wetenschappers zien geen verband met het smeltende ijs?
En de vulkanen stoten een hoop CO2 uit, dat in het water terecht komt.
En wij maar CO2 belasting betalen, doordat de hoeveelheid CO2 toeneemt.....

Bronnen:
http://www.iceagenow.com/
http://www.iceagenow.com/No_significant_connection_to_melting_ice.htm
http://www.livescience.com/environment/080627-sea-volcanoes.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten