Boek "Spirituele Macht. Hoe zij werkt" geschreven door Llewellyn Vaughan-Lee
Afgelopen weken heb ik het boek "Spirituele Macht. Hoe zij werkt" geschreven door Llewellyn Vaughan-Lee gelezen. Hierin beschrijft Llewellyn hoe we onze spirituele kracht kunnen gebruiken om te helpen de aarde te helen en te transformeren.


Llewellyn Vaughan-Lee, bron
Llewellyn is een Sufi-mystieke en lineaire opvolger in de Naqshbandiyya-Mujaddidiyya Sufi-orde. Hij is een docent en auteur van verschillende boeken over soefisme, mystiek, dromen en spiritualiteit.De soefi's beschikken over de mystieke kennis van de oude Egyptenaren en  hebben ervoor gezorgd dat die niet verloren is gegaan. 


Hieronder zijn enkele interessante stukjes uit het boek:

De idee dat God plannen met ons heeft is kinderlijk. We zijn eerder de uitvoerder van een goddelijk idee en dit goddelijke idee geeft ons ook de vrije wil.

Wanneer we in de schaduw van deze wereld lopen, zien we de vele problemen. Maar in het zuivere licht worden ons de genezingsmethoden en de transformatie die daarbij behoren getoond, die niet alleen ons toebehoren maar de hele planeet. Wanneer het licht van de wereld om de aarde heen stroomt, kan zij in de energiestructuur van de planeet energiecentra openen en activeren, energiecentra die nodig zijn voor het volgende evolutieniveau van de mens, wat ook de evolutie van de planeet is.


Bron: Afstemmingen
Wanneer we onze duisternis accepteren, ons lijden in het leven accepteren, dan worden we meegenomen in de smeltkroes van de transformatie waarin de tegenstellingen samenkomen. Er onthult zich dan een diepere eenheid, niet als een ideaal maar als een geleefde werkelijkheid. Wanneer we de eenheid kennen, kunnen we op een andere manier aan het leven deelnemen. We worden dan niet langer tussen de tegenstellingen geworpen, maar gaan de diepere patronen van het leven herkennen, haar onderliggende energie, en we kunnen er mee werken. Dit hoort bij de inwijding van de mysticus en van de sjamaan, wier reis door het lijden toegang geeft tot de verborgen krachten. Van oudsher stond zo’n reis hen toe om met de energie van de ziel van de wereld te werken. Zij kennen de betekenis van de duisternis en van de puurheid van het licht, en hoe zij samen kunnen komen voor individuele en collectieve genezing en transformatie.

Je kunt alleen toegang hebben tot het licht van de ziel wanneer je in het nu leeft en accepteert wat er is. Het werken met het licht van de wereld is een onderdeel van het onderliggende aspect van onze verandering naar een wereldwijd bewustzijn. Dit werk is wereldwijd en toch heeft het ook de mogelijkheid om te interacteren met energieën voorbij onze wereld.

Mystici zijn verbonden door een netwerk van licht zodat zij samen kunnen werken – hun Hogere Zelf is in harmonie en ieder is van binnenuit afgestemd op dit netwerk.

In de diepten van het hart bestaat er geen dualiteit, slechts een uitdijende kennis van eenheid.

Als we het boek van het leven willen lezen, moeten we ons openstellen voor Zijn wijzen van uitdrukken, waarin het diepste verdriet het kennen van Zijn liefde kan zijn.

Wanneer we eenmaal uit de gevangenis gestapt zijn van onze vooronderstellingen, en de liefde in het leven toestaan tot ons te spreken om haar verhaal te vertellen, zullen we een heel andere wereld vinden, die voortdurend om ons heen ontstaat.

Je beseft dat je deel bent van een verhaal dat groter is dan dat je je voor kon stellen. Hier zijn geen grenzen van succes of van falen, maar een wereld die in wisselwerking staat, waarin niets afgescheiden is, waarin iedere handeling, iedere gedachte, ieder gebed op vele verschillende niveaus het geheel beïnvloedt. En dit hele weefsel wordt samengehouden door liefde.
En deze liefde maakt deel uit van ons. Wanneer we ons hart openen voor het leven nemen we actief deel aan de stroom van de liefde – de liefde die niet alleen een gevoel is, maar een dynamische energie die het bewustzijn van haar Schepper draagt.

De liefde in ons hart smelt samen met de liefde in de wereld, net zoals bij twee geliefden die elkaar ontmoeten. En in deze ontmoeting realiseren we ons dat het dezelfde liefde is: we maken deel uit van dezelfde eenheid die in verschillende vormen uiteengaat, en toch één blijft. De liefde laat ons de illusie van afscheiding zien, en onthult de betekenis van de onderlinge verbondenheid die om ons heen is.


Heart Art
Bron: Pinterest
Het leven vraagt van ons om onze illusie over afscheiding te laten vallen, en om met een open hart in haar eenheid te stappen. Wanneer ons hart open is, kunnen we één zijn met het leven op het niveau van Zijn liefde. 

Maar de taal van de liefde vraagt ons om de patronen van controle op te geven. Het ego heeft een wereld in het leven geroepen die haar tracht te controleren.
De taal van de liefde heeft iets van dynamische uitwisseling in plaats van dominantie of controle. Zij is een taal van verbinding, van onze verbinding met onze Schepper en met Zijn wereld waar we deel van uitmaken.

Met liefde leven en werken betekent open zijn voor voortdurende verandering, vrij te zijn van patronen en beperkingen, van het gebonden zijn aan identificatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten